Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αλέξ. Αλεξάκης για το θέμα κατάργησης των Α.Τ Λευκίμμης και Αχιλλείου

Αλέξανδρος Αλεξάκης
21 Φεβρουαρίου 2020 / 10:34

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εναντίον κάθε μεθόδευσης που υπονομεύει την ασφάλεια των συμπολιτών και των παιδιών μας, τάσσεται με ανακοίνωση η παράταξη Επτανησιακή Πρωτοβουλία, με επικεφαλής τον Α. Αλεξάκη.

Συγκεκριμένα αναφέρει: Η «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» αναφορικά με το θέμα ουσιαστικά της κατάργησης των Α.Τ Λευκίμμης και Αχιλλείου, διαπιστώνει για μια ακόμη φορά την ομφαλοσκοπική προσέγγιση του Κεντρικού Κράτους, στην διαχείριση και αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν την περιοχή μας και στην προκειμένη περίπτωση τις συνθήκες ασφάλειας των πολιτών.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν λαμβάνει υπόψη κρίσιμους παράγοντες, όπως  την υψηλή συγκέντρωση επισκεπτών στην Κέρκυρα κατά την θερινή περίοδο, την οικιστική ιδιαιτερότητα με τα πολυάριθμα χωριά, των οποίων οι κάτοικοι πρέπει να έχουν άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες αστυνόμευσης και γενικότερα δεν ανταποκρίνεται σε καμία συνθήκη ευημερίας και προστασίας των πολιτών.

Επιπλέον, αυτή η πρωτοβουλία αντίκειται πλήρως στο κλίμα κοινωνικής ανάτασης και εξόδου από την παρατεταμένη κρίση, σε ένα νευραλγικό σημείο του νησιού με λιμάνι, αλλά και πολλά προβλήματα παραβατικότητας τους καλοκαιρινούς μήνες. Κάτω από ποιες προϋποθέσεις λαμβάνει τέτοιου είδους αποφάσεις το Υπουργείο, ενώ την ίδια στιγμή θα έπρεπε να εργάζεται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Την στελέχωση δηλαδή και την ενίσχυση των τμημάτων αυτών με άρτια υλικοτεχνική υποδομή και όχι την πλήρη κατάργηση τους με μία κατ΄ επίφαση συγχώνευση.

Ως εκ τούτου, η παράταξη μας τάσσεται εναντίον κάθε μεθόδευσης που υπονομεύει την ασφάλεια των συμπολιτών και των παιδιών μας και καλούμε σε συμπόρευση τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για μια λύση προς όφελος όλων.