Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε πιο ευνοϊκή θέση ο Θιναλιακός, στη μάχη της παραμονής

Γ΄ Εθνική
19 Φεβρουαρίου 2020 / 17:25
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από 20 αγωνιστικές τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει για τις κερκυραϊκές ομάδες σε ότι αφορά την παραμονή τους στη Γ΄ Εθνική,

με τον Θιναλιακό να την έχει σχεδόν εξασφαλίσει, μετά τη νίκη επί της ΑΕ Λευκίμμης. Η ομάδα της Αχαράβης έχει 30 βαθμούς και με δυο νίκες εξασφαλίζει την παραμονή της κάτι που εύκολα μπορεί να πετύχει με βάση το πρόγραμμα που έχει. Δεν μπορούν να φτάσουν στους 36 βαθμούς οι ομάδες που είναι στο γκρουπ αυτών που ελπίζουν, αφού εκτιμάται πως η γραμμή υποβιβασμού θα είναι κάτω από τους 33 ή 34 βαθμούς. Ο Θιναλιακός αν κερδίσει την Κυριακή στα Γιάννενα την Ανατολή, εξασφαλίζει οριστικά την παραμονή στην κατηγορία, ενώ στη συνέχεια  θα παίξει με Απόλλωνα Ευπαλίου, Ναύπακτο και Αχέροντα, αντιπάλους στα μέτρα του.
Από την άλλη, η ΑΕΛ, η οποία είναι μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα στα εντός έδρας παιχνίδια έχει, μεταξύ άλλων, να αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο ΑΕ Ποντίων και χρειάζεται τουλάχιστον τρεις νίκες και ίσως μια ισοπαλία ως το τέλος. Πρέπει να πάρει οπωσδήποτε και εκτός έδρας αποτέλεσμα είτε στην Πρέβεζα, είτε στη Λευκάδα, είτε στην Παραμυθιά. Εφόσον κερδίσει την ΑΕΠ την Κυριακή, τα πράγματα θα είναι πιο βατά.
Στη μάχη της παραμονής μαζί με Θιναλιακό και ΑΕ Λευκίμμης είναι ακόμη ο Τηλυκράτης, ο Μακεδονικός Φούφα, η Ανατολή, η Πρέβεζα, το Μεσολόγγι και μαθηματικά και η Ναύπακτος. Από αυτές τις ομάδες τέσσερις θα υποβιβαστούν, αφού ήδη Απόλλων Ευπαλίου και Αστέρας Ιτέας θεωρούνται ήδη πεσμένοι.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια