Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το μαρτύριο της σταγόνας, ορθά κι ανάποδα!

editorial
19 Φεβρουαρίου 2020 / 09:49

Τα πράγματα προχωράνε. Αργά, βασανιστικά, γραφειοκρατικά. Κι ο χρόνος είναι αντίμαχος, όπως συνηθίζει να λέει ο Σπύρος Ζηνιάτης. Ο λόγος για την αντιμετώπιση του τέρατος των σκουπιδιών και τις αποφάσεις του ΦΟΔΣΑ.

Έτσι λοιπόν, μπορεί τον πρώτο χρόνο να χαίρεται ο πάσα εις εξ αιτίας της άνευ ενστάσεων διαδικασίας επιλογής εργολάβου μεταφοράς αλλά οι μέρες τρέχουν σαν το νερό κι αν δεν ξεκινήσει εγκαίρως η διαδικασία για τον διαγωνισμό μεταφοράς των επόμενων χρόνων θα κινδυνέψει η υπόθεση να εμπλακεί ανάμεσα σε ενστάσεις και Πρωτοδικεία. Ο θρύλος λέει ότι στην Αιγιάλεια, που δεν υπήρξε η πρόνοια της fast track διαδικασίας, έχουν μειοδότη μεταφοράς από τον Σεπτέμβριο αλλά όχι και μεταφορά, ακόμα!

Αναλόγως τα τεύχη δημοπράτησης του εργοστασίου έφυγαν από 'δω στις «καθυστερήσεις» του Νικολούζου τον Αύγουστο για να επιστρέψουν χθες με σκοπό να ξαναφύγουν και να ξαναγυρίσουν (σ.σ. ελπίζεται όχι μ' αυτόν τον ρυθμό) πριν δημοπρατηθεί το εργοστάσιο. Η ανέγερση του οποίου ορίζει και το χρονικό διάστημα της μεταφοράς των σκουπιδιών άρα και του αυξημένου κόστους της διαχείρισης...
Εύλογο είναι ότι δεν αντέχεται η ταυτόχρονη χρηματοδότηση σχεδίων όπως η δεματοποίηση και η μεταφορά. Άσε που η παραγωγή δεμάτων που γίνεται μόνον ως φύλλο συκής απέναντι στις δικαστικές αποφάσεις απαγόρευσης της χρήσης του Τεμπλονιού, γεμίζει με τα σκουπιδένια κουφέτα τον χώρο που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει το νέο κύτταρο για το υπόλειμμα του εργοστασίου αλλά και το ίδιο το γήπεδο του εργοστασίου στην έκταση της παλιάς εγκατάστασης.
Με αυτές τις σκέψεις υπογραμμίζεται η σκέψη του Χρύσανθου Σαρλή δηλ. ότι οι καλύτεροι τεχνικοί και νομικοί υπάλληλοι του δήμου (σ.σ. όχι βεβαίως όλοι) θα πρέπει να συνδράμουν την προσπάθεια του ΦΟΔΣΑ, που ούτε απλή ούτε εύκολη είναι.
Κι ένα τελευταίο για να χαρούμε λίγο. Έτσι που πάει ο φετινός Χειμώνας από βροχή, το καλοκαίρι αναμένεται να ενταθούν εκθετικά τα φαινόμενα λειψυδρίας, αλλάζοντας την ιεράρχηση των θεμάτων στην κερκυραϊκή ατζέντα. Ακούσατε κάτι για το έργο της ύδρευσης, έστω αυτό το λοβοτομημένο; Όχι; Δεν είναι καλό νέο αυτό!