Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κρίσιμος ο Μάρτιος για την ύπαρξη του ΑΟΚ Κέρκυρα

Superleague 2
18 Φεβρουαρίου 2020 / 18:49
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί ο υποβιβασμός του ΑΟΚ Κέρκυρα στη Football League είναι δεδομένο εδώ και μήνες, αλλά ο κόσμος αναρωτιέται

για το αύριο της ομάδας. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει ο επενδυτής που θα μπορέσει να τη βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο, ενώ κανένας σοβαρός επιχειρηματίας δε θα επένδυε σε μία ομάδα που πρέπει να «καθαρίσει» παλιά χρέη. Βέβαια πληρώνονται κάθε μήνα δόσεις, αλλά κανείς δεν ξέρει πότε θα μπορεί η ομάδα, απαλλαγμένη από τα χρέη, να ορθοποδήσει.
Είναι γνωστό ότι από τη μία, η παλιά ιδιοκτησία πληρώνει φόρους και ταμεία και τα χρήματα από την ΕΡΤ πηγαίνουν στους παλιούς ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει προσφυγές. Άρα τα έσοδα είναι μηδενικά, μιας και ο κόσμος δεν πατάει στο γήπεδο και οι εισπράξεις κάθε αγώνα είναι πάνω κάτω 100€.
Έτσι αυτοί οι δύο τρεις άνθρωποι που προσπαθούν να διατηρήσουν ενεργή την ομάδα, προσπαθούν να καλύψουν τα έξοδα λειτουργίας και τα εκτός έδρας ταξίδια, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κυριολεκτικά «σάλιο» για πληρωμές σε παίκτες και προπονητές.
Όμως πέρα από το πρόβλημα της λειτουργίας, με παίκτες να αρκούνται σε ένα πιάτο φαγητό και ένα κρεβάτι για ύπνο, η ομάδα για να υπάρχει θα πρέπει να ξεπεράσει και ένα ακόμα δύσκολο εμπόδιο μέσα στον Μάρτιο, συγκεκριμένα κάποιες προσφυγές που πρέπει να τακτοποιήσει έτσι ώστε στην εξέταση του φακέλου για αδειοδότηση να μην υπάρξει πρόβλημα. Για να γίνει αυτό χρειάζονται χρήματα, τα οποία είναι άγνωστο αν θα βρεθούν. Γιατί αν η ομάδα καταφέρει να πάρει την άδεια τότε μπορεί μικροεπιχειρηματίες να αναλάβουν την τύχη της, καθώς θέλει μισό εκατομμύριο τη νέα σεζόν για να λειτουργήσει. Αν όχι τότε ίσως «κουνήσει μαντήλι» από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η ομάδα υπάρχει ακόμα, γιατί αρκετοί από τους παλιούς ποδοσφαιριστές δέχθηκαν μείωση  των οφειλομένων τους και η ομάδα γλύτωσε αρκετά χρήματα.
Ενώ όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει ούτε ευρώ για την πρόσληψη προπονητή και το πιο πιθανό είναι ο Κώστας Χριστοφοράκης να συνεχίσει να κάθεται στον πάγκο της ομάδας ως το τέλος της σεζόν, ή αν υπάρξει άλλη επιλογή, θα είναι από την Κέρκυρα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια