Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακύκλωση μπαταριών σε ολόκληρη την Κεντρική Κέρκυρα

Μπαταρίες
18 Φεβρουαρίου 2020 / 14:43

Σαράντα έξι νέα σημεία για την ανακύκλωση των μπαταριών σε ολόκληρη την Κεντρική Κέρκυρα ανακοίνωσε η αρμόδια Αντιδημαρχία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Σαράντα έξι νέα δημοτικά σημεία χωριστής συλλογής φορητών ηλεκτρικών στηλών (φορητές μπαταρίες) ανακοινώνει η αρμόδια αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάπτυξης του σχεδιασμού για «διαλογή στην πηγή».

Σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό δελτίο Τύπου, το οποίο εξέδωσε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων:

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους προέδρους όλων των Τοπικών Συμβουλίων όλων των κοινοτήτων του Δήμου όπου για πρώτη φορά έγινε εκτενής ενημέρωση για την δημιουργία δημοτικών σημείων χωριστής συλλογής φορητών ηλεκτρικών στηλών.

Τα σημεία χωριστής συλλογής φορητών μπαταριών θα φιλοξενούνται πλέον σε όλα τα δημοτικά – κοινοτικά κτίρια του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας διασφαλίζοντας έτσι την καταλληλότερη περαιτέρω διαχείριση αυτού του είδους των απορριμμάτων.

Για πρώτη φορά όλοι οι δημότες του Δήμου έχουν πλέον την δυνατότητα στις Κοινότητές τους να απορρίπτουν περιβαλλοντικά ορθά και με ασφάλεια τις χρησιμοποιημένες φορητές ηλεκτρικές στήλες τους, στους κατάλληλους κάδους συλλογής της ΑΦΗΣ Α.Ε. που ήδη έχουν τοποθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος των κοινοτικών και δημοτικών κτιρίων. 

Τα δημοτικά κοινοτικά σημεία συλλογής των φορητών μπαταριών είναι:

Δημοτική Ενότητα Φαιάκων:

Στις Κοινότητες: Σγουράδων, Ζυγού, Σωκρακίου, Σπαρτύλα, Άγιου Μάρκου, Άνω και Κάτω Κορακιάνας.

Δημοτική Ενότητα Παρελίων:

Στις Κοινότητες: Σιναράδων, Γιαννάδων, Βάτου, Κομπιτσίου, Αγίου Ιωάννη, Άφρας, Μάρμαρου, Κανακάδων, Κοκκινίου και Πέλεκα.

Δημοτική Ενότητα Παλαιοκαστριτών:

Στις Κοινότητες:  Δουκάδων,  Λιαπάδων, Λακώνων, Γαρδελάδων, Αλειμματάδων, Σκριπερού, Κρήνης και  Μακράδων.

Δημοτική Ενότητα Αχιλλείων:

Στις Κοινότητες:  Σταυρού,  Αγίων Δέκα, Μπενιτσών, Γαστουρίου, Καμάρας, Κυνοπιαστών, Καλαφατιώνων, Βαρυπατάδων, Κουραμάδων, Κάτω Γαρούνα, Άνω Γαρούνα, Καστελλάνων Μέσης, Αγίου Προκοπίου και Βιρού.

Δημοτική Ενότητα Κερκυραίων:

Στις Κοινότητες:  Καναλίων, Ευρωπούλων, Αλεπούς και Κεντρικής Κέρκυρας. 

Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι η πρώτη από μια σειρά κατάλληλων παρεμβάσεων που θα υλοποιηθούν προοδευτικά έτσι ώστε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων να αποκτήσει την σύγχρονη και ολοκληρωμένη διαχείριση στα παραγόμενα απορρίμματά του που επιβάλλεται να έχει ως σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.