Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Ι. Αϊβατίδης για τα επεισόδια στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ιωάννης Αϊβατίδης
17 Φεβρουαρίου 2020 / 07:53

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην ένταση που δημιουργήθηκε κατά τη συνεδρίαση, μεταξύ συνδικαλιστών και του ιδίου, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής για το Ιόνιο» Ι. Αϊβατίδης.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσής του
                        
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (16/2/2020) συζητήθηκε εισήγηση που αφορούσε σε αναφερόμενη παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και ειδικότερα δικαιωμάτων σχετιζομένων με την εργασία την Κυριακή. 
Για την αποκατάσταση της αληθείας, στο πλαίσιο της συνταγματικά κατοχυρωμένης πολυφωνίας και αρχής της αναλογικής ισότητος των πολιτικών κομμάτων, περιφερειακών και δημοτικών παρατάξεων και προς αντίκρουση επίμεμπτων και συκοφαντικών δημοσιευμάτων, αναφέρω τα κάτωθι και κατά συνέπεια ζητώ τη δημοσίευση του παρόντος:  

Κατά την εξέλιξη της συζήτησης του Συμβουλίου, εισήλθαν στην αίθουσα συνεδριάσεων 30 τουλάχιστον άτομα που έφεραν πανό(!), κατά δήλωσή τους εργαζόμενοι, μέλη δύο συνδικαλιστικών φορέων (φερόμενων ως σωματείων) εργαζομένων στην Κέρκυρα (ιδιωτικών υπαλλήλων Κέρκυρας και ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας). Όπως κατεφάνη, παρέστησαν προκειμένου να διαδηλώσουν και να υποστηρίξουν θέματα που εισηγήθηκε η προσκείμενη στο Κ.Κ.Ε. περιφερειακή παράταξη, «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως και όλες ανεξαιρέτως οι παρατάξεις (και η «Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο») αποδέχθηκαν, χωρίς να αντιλέξουν, την παρουσία των ανωτέρω φορέων στη συνεδρίαση, ως άμεσα ενδιαφερομένων για τα προς συζήτηση θέματα, που εισηγείτο η ανωτέρω αναφερόμενη περιφερειακή παράταξη.  

Και ενώ ορισμένα άτομα ήδη είχαν αρχίσει να φωνασκούν (εν χορώ μάλιστα) και να προπηλακίζουν άλλα μέλη του Συμβουλίου, ο εμφανισθείς ως πρόεδρος του πρώτου φορέα ζήτησε το λόγο από τον κ. Πρόεδρο του Συμβουλίου και σε αποστροφή της ομιλίας του, με απειλητικό ύφος και τόνο φωνής, απευθυνόμενος στην κ. Περιφερειάρχη, το Προεδρείο και περιφερειακούς συμβούλους, είπε: «θα περάσετε καλά στη Λευκάδα» (αναφερόμενος στην επόμενη, υπό προγραμματισμό, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το Μάρτιο του τρέχοντος έτους, στη νήσο Λευκάδα). 

Η «Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο», αντιδρώντας στην ευθεία απειλή που εκστομήθηκε από τον εμφανισθέντα ως πρόεδρο του «σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Κέρκυρας», ζήτησε και έλαβε από τον Πρόεδρο το λόγο, απαιτώντας από τον προαναφερθέντα να ανακαλέσει την απειλή ή τουλάχιστον να ανασκευάσει τα περί Λευκάδος. Ακολούθησε αποτυχημένη απόπειρα ενορχηστρωμένου, προβοκατόρικου γενικευμένου προπηλακισμού των συμβούλων της παράταξής μας (προκύπτει αναφανδόν από δημοσιοποιηθέν βίντεο, παρά το μοντάζ), που αντιμετωπίστηκε δεόντως και με ψυχραιμία, αφού οδήγησε στην αποθάρρυνση των δραστών, που «λούφαξαν». Η προσπάθεια αυτή, που όπως προαναφέρθηκε έπεσε στο κενό, εξέθεσε ανεπανόρθωτα εμπνευστές και αυτουργούς, αλλά και την παράταξη που αποδεδειγμένα υποστηρίζουν, ενώ είχαν αρχικώς εμφανιστεί ενώπιον του Συμβουλίου, με τον πολυφορεμένο «μανδύα» του κοινωνικού αγωνιστή που, εν τέλει, κουράζει την κοινή γνώμη.

Στη συνέχεια η παράταξή μας, «Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο» ανέδειξε την ανιστόρητη/δόλια και υποκριτική στάση των διαμαρτυρομένων και των επικεφαλής αυτών, ενθυμίζοντάς τους την εφαρμογή του εξοντωτικού μέτρου της κατάργησης της αργίας της Κυριακής, από τον Στάλιν στην πάλαι ποτέ κομμουνιστική Ε.Σ.Σ.Δ. (από το 1929 έως το 1940), που η παραβίαση της από εργαζόμενους! (δηλαδή η άρνησή τους να εργασθούν Κυριακή) επέσυρε ποινή φυλάκισης (στην καλύτερη των περιπτώσεων...). 
Για την ιστορία, προς αποκατάσταση, δυνητικώς κολάσιμων, ανακριβειών που είδαν το φως της δημοσιότητας, η «Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο» δεν απείλησε απολύτως κανέναν (προκύπτει αναφανδόν) και με αυτοτελή εισήγηση που κατέθεσε, τάχθηκε κατά των συμπεριφορών παραβίασης δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, σχετιζομένων με καταχρηστική συμπεριφορά μεγαλοεργοδοτών, που αφορά στο μείζον κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα της εργασιακής απασχόλησης Κυριακή και επίσημες αργίες. 

Τέλος, δέον να τονιστεί πως η «Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο»  ανέδειξε το πολιτικό σφάλμα άλλων παρατάξεων της μειοψηφίας να επανεισάγουν προς συζήτηση ζητήματα για τα οποία το Περιφερειακό Συμβούλιο (προηγούμενων Περιφερειακών Αρχών) είχε λάβει στο παρελθόν θετικές αποφάσεις (όπως αυτές κατά της εκχώρησης και ιδιωτικοποίησης του «Ερημίτη»), αφού, με τον τρόπο αυτό, δίδουν λαβή στην νυν Περιφερειακή Αρχή για να τις ανατρέψει (εχθές ελήφθη κατά πλειοψηφία απόφαση, εμμέσως πλην σαφώς, ΥΠΕΡ της δήθεν «εμβληματικής επένδυσης» στον «Ερημίτη»). Δυστυχώς, επαναλαμβάνω, η απόφαση αυτή ελήφθη (κατά πλειοψηφία), μετά άστοχη εισήγηση της ανωτέρω αναφερθείσας παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», που φέρει ακέραια την ευθύνη της δυσμενούς αυτής εξέλιξης για τον «Ερημίτη».                 
ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΑΪΒΑΤΙΔΗΣ-Περιφερειακός σύμβουλος Π.Ι.Ν. - Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο»