Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Χορωδία Κέρκυρας γιορτάζει τα 40 της χρόνια: Το πρόγραμμα (video)

Χορωδία Κέρκυρας
12 Φεβρουαρίου 2020 / 11:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σαράντα χρόνια από την ίδρυσή της συμπληρώνει φέτος η Χορωδία Κέρκυρας και γιορτάζει με σειρά εκδηλώσεων.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα το Δ.Σ της Χορωδίας, ο Πρόεδρος Τάκης Μεταλληνός δήλωσε: ”Το 2020 είναι μια γιορτινή χρονιά για τη Χορωδία μας  αφού συμπληρώνει 40 χρόνια από την ίδρυση της.
Η  διαδρομή  της  τα  χρόνια  αυτά  ήταν  μια  πορεία  με  προσπάθειες  και  αγώνες  για  την  καλλιτεχνική  άνοδο  της, την  ανάπτυξη  της  και  την  συνεχή  προσφορά  στα  πολιτιστικά  δρώμενα  του  Τόπου   μας. Έτσι  πιστεύουμε  ότι  όλοι  όσοι  προσέφεραν  στην  προσπάθεια  αυτή, από  οποιαδήποτε  θέση,  όλα  αυτά  τα  χρόνια, σήμερα  μπορούν  να  αισθάνονται  υπερήφανοι  και  ικανοποιημένοι, ότι οι  προσπάθειες  τους  απέδωσαν  και  είχαν  ως  αποτέλεσμα  να  είναι  σήμερα  η  ΧΟΡΩΔΙΑ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ  όχι  ένα  απλό  σωματείο, αλλά  ένας  σημαντικός  καλλιτεχνικός  και εκπαιδευτικός  οργανισμός  με  θετικότατη  παρέμβαση  στην  τοπική  κοινωνία”


Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ανακοινώθηκαν οι εκδηλώσεις και οι δράσεις της, εντός και εκτός συνόρων:

Πρόγραμμα Χορωδίας Κέρκυρας 2020

21 Μαρτίου: Η Ανδρική Χορωδία θα δώσει μεγάλη συναυλία στην Ροτόντα της Θεσσαλονίκης με πρόγραμμα επτανησιακής μουσικής .

29 Μαρτίου: Η Γυναικεία Χορωδία θα συμμετάσχει στο χορωδιακό Φεστιβάλ «Τάσος Παππάς» στη Θεσσαλονίκη.

12 Απριλίου: Όλα τα χορωδιακά Τμήματα της Χορωδίας Κέρκυρας θα δώσουν μεγάλη Συναυλία στα Παλαιά Ανάκτορα Κέρκυρας, με την ευκαιρία των Εορτών του Πάσχα, με ύμνους της Μεγάλης  Εβδομάδας.

20 Μαΐου: Συμμετοχή της Ανδρικής Χορωδίας  στις εορταστικές  εκδηλώσεις για την Επέτειο της  Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Ιούλιος 2020: Η Παιδική Χορωδία θα ταξιδέψει στο Εξωτερικό (Κρακοβία Πολωνίας) για να συμμετάσχει στο εκεί διεξαγόμενο διεθνές  χορωδιακό θρησκευτικό Φεστιβάλ.

Οκτώβριος 2020: Θα οργανωθεί Συνέδριο στην Κέρκυρα με θέμα «Η Επτανησιακή Μουσική και η Προοπτική της». Στο συνέδριο αυτό θα κληθούν να αναπτύξουν τις απόψεις  τους  Επτανήσιοι και όχι μόνο Μουσικοί, Συνθέτες και Μουσικολόγοι, με σκοπό να προκύψουν συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις για το μέλλον της Επτανησιακής  Μουσικής. Παράλληλα με το Συνέδριο θα οργανωθούν και εκδηλώσεις  επί 10ημερο, στις οποίες θα εμφανισθούν μουσικά σύνολα από όλη την Επτάνησο. Συμμετοχή στις εκδηλώσεις αυτές και των τριών φωνητικών συνόλων της Χορωδίας Κέρκυρας.

14 Νοεμβρίου: Θα οργανωθεί μεγάλη βραδιά όπερας, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, με τη σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας της Φιλαρμονικής  Εταιρείας  Κέρκυρας και με τη συμμετοχή solists από την Εθνική Λυρική Σκηνή.

19 Δεκεμβρίου: Μεγάλη Συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο, στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα Τμήματα της Χορωδίας  Κέρκυρας, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους και της λήξης των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 40 ετών από την Ίδρυση της Χορωδίας Κέρκυρας.

Στο πλαίσιο του Κέντρου Επτανησιακής  Μουσικής και πολιτισμού με την ευκαιρία του προαναφερθέντος  Συνεδρίου και των παράλληλων εκδηλώσεών του, έχει τεθεί ως στόχος η εμφάνιση το Φθινόπωρο του 2020, Συμφωνικής Μαντολινάτας, η ίδρυση της οποίας  κρίνεται αναγκαία για την υποστήριξη του έργου του Κέντρου και την ανάδειξη της πλούσιας επτανησιακής μουσικής παράδοσης.

Επίσης έχει προγραμματισθεί η λειτουργία εντός του Μαρτίου 2020, διήμερου σεμιναρίου με θέμα «Η μουσική μέσα μας (Από την έμπνευση στην πραγμάτωση)- Αυτοσχεδιασμός»

Ακόμη και ενόψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, έχει ήδη γίνει πρόταση, στην Αρμόδια Επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό, την συμμετοχή της Ανδρικής Χορωδίας Κέρκυρας στο πλαίσιο των εορτασμών αυτών με την παρουσίαση της 3ης πολυφωνικής εκδοχής του «Ύμννου εις την Ελευθερίαν» του Νικολάου Χαλικιόπουλου- Μάντζαρου, σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού στην Αθήνα ή/και στη Θεσσαλονίκη εντός του 2021.