Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Αλ. Αυλωνίτη με τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα

Αλέξανδρος Αυλωνίτης
12 Φεβρουαρίου 2020 / 10:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα, Ανάρ Χουσεϊνοβ συναντήθηκε χθες

11-2-2020, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης με την ιδιότητα του Προέδρου της Ομάδας Φιλίας της Ελληνικής Βουλής  στο  πλαίσιο του προγραμματισμού  των εργασιών της με την αντίστοιχη της Βουλής της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, για το επόμενο χρονικό διάστημα.
 
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του βουλευτή, ο κ. Πρέσβης ενημέρωσε τον βουλευτή για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στο Αζερμπαϊτζάν λόγω και των προεδρικών εκλογών της προηγούμενης Κυριακής, 09.02.20 στη χώρα. Αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες εμβάθυνσης της δημοκρατικής κουλτούρας και της συμμετοχής των πολιτών της χώρας του  στη δημόσια ζωή, καθώς και στις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών και ειδικότερα σε τομείς, όπως το εμπόριο και η ενέργεια. Όλα τα παραπάνω υπό την κρίσιμη παράμετρο της γεωγραφικής θέσης των δύο χωρών για την Ευρώπη και την Ευρασία.
 
Ο κ. Χουσεϊνοβ αφού, εκφράστηκε με τα πλέον θερμά λόγια για τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία, δηλώνοντας τη βαθιά του εκτίμηση στην ελληνική μυθολογία,  εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θεωρείται σπουδαία  η καλλιέργεια των διμερών σχέσεων, ενώ εξήρε τη διάσταση της ως  παραδοσιακής ευρωπαϊκής χώρας και των αξιών της προόδου και της ανάπτυξης που διέπουν τη χώρα μας.
 
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης αναφέρθηκε στις προοπτικές μιας καλής συνεργασίας που μπορεί να εξασφαλιστεί στο επίπεδο της λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας των δύο χωρών, τοποθετώντας τις , μέχρι σήμερα, σχέσεις των κρατών στη βάση της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης (Α.Ε.Σ.) όπως συμβαίνει δηλαδή με χώρες όπως η Ουκρανία, η Γεωργία, η Μολδαβία, η Αρμενία και η Λευκορωσία.
 
Επιπλέον,  συμφωνήθηκε η ανάληψη  πρωτοβουλιών προκειμένου να καταρτιστεί ένας οδικός χάρτης των εργασιών της Ομάδας Φιλίας και να διευκολυνθεί η διαδικασία ανάδειξης, όλων των ζητημάτων κοινής αντίληψης.
  
Κλείνοντας, αμφότεροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνάντηση και τα θέματα που αναπτύχθηκαν σε αυτήν, με τον κ. Χουσεϊνοβ να εκφράζει την επιθυμία φιλοξενίας ελληνικής αποστολής στο Μπακού, το αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά και τον κ. Αυλωνίτη να εύχεται την ανταπόδοση της ευγενικής αυτής, πρόσκλησης.