Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόταση Μπιάγκη: Προτομή του Ι. Καποδίστρια στη Βουλή & ονομασία σταθμού μετρό

Δημήτρης Μπιάγκης
11 Φεβρουαρίου 2020 / 10:52

ΑΘΗΝΑ. Με αφορμή τη χθεσινή επέτειο γέννησης του Ι. Καποδίστρια, ο βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε δύο προτάσεις,

που τιμούν την κορυφαία προσωπικότητα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας. 
Συγκεκριμένα ο βουλευτής προτείνει να τοποθετηθεί προτομή του Καποδίστρια έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς επίσης και να δοθεί το όνομά του σε σταθμό του Μετρό.
Ο βουλευτής σημειώνει: «Στις 10 Φεβρουαρίου του 1776, γεννήθηκε μια από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες του 19ου αιώνα, ο Ιωάννης Καποδίστριας, πρώτος κυβερνήτης του ελληνικού κράτους. Η ημέρα είναι σημαντική, τόσο για όλους εμάς τους Κερκυραίους, όσο και για όλους τους Έλληνες. Ο Ιωάννης Καποδίστριας προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στην πατρίδα και η Ιστορία έχει ήδη αποφανθεί για την προσφορά του, έχει κρίνει διεξοδικά το έργο του, την ανυστερόβουλη προσφορά του και την τραγική του θυσία στην υπόθεση της αναγέννησης και χειραφέτισης του ελληνισμού.
Είναι ώρα λοιπόν, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, αλλά και την επέτειο των 190 χρόνων από τη τραγική του δολοφονία, το Ελληνικό Κράτος να τιμήσει όπως αξίζει τον λαμπρό αυτό άνθρωπο που διαμόρφωσε με τις ενέργειες και τις πράξεις του το σύγχρονο ελληνικό έθνος.
Έφθασε η ώρα να στηθεί στη Βουλή προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια αλλά και να τιμηθεί ο καθοριστικός του ρόλος με την αφιέρωση και ονομασία ενός σταθμού του ΜΕΤΡΟ της Αττικής στο όνομά του, συγκεκριμένα ο σταθμός «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» καθώς το ίδρυμα είναι άμεσα συνδεδεμένο με την εκπαιδευτική του προσφορά».