Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οκτώ αυτόφωρες συλλήψεις για κλοπές και ναρκωτικά

Συλλήψεις
22 Ιουλίου 2016 / 17:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνελήφθησαν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, στην Κέρκυρα, την Κεφαλονιά και την Λευκάδα, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, οκτώ συνολικά άτομα,

για αδικήματα που αφορούν την διάπραξη κλοπών καθώς και την κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
 
Συγκεκριμένα οι υποθέσεις που απασχόλησαν, τις κατά περίπτωση, αστυνομικές υπηρεσίες, αφορούσαν:
 
-Την σύλληψη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, την Τετάρτη το μεσημέρι, στην Κέρκυρα, δύο ατόμων 33 και 40 ετών, για το αδίκημα της κλοπής κατά συναυτουργία. Στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένας 17χρονος συνεργός τους, που αναζητείται, καθώς όπως διαπιστώθηκε, παραπλάνησαν με το πρόσχημα της εξυπηρέτησης 67χρονο και του αφαίρεσαν στην συνέχεια από την τσέπη το χρηματικό ποσό των 1360 ευρώ.
-Τον εντοπισμό και σύλληψη, κατά την διάρκεια αιφνιδιαστικής αστυνομικής επιχείρησης, την Πέμπτη το μεσημέρι, ενός 38χρονου στην Λευκάδα, από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, στην κατοχή του οποίου αλλά και στην κατοικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα κάνναβης και πέντε δενδρύλλια, αντίστοιχα.
-Την σύλληψη, στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, ενός ανήλικου καθώς και δύο ακόμη ατόμων της, 31χρονης μητέρας του και μίας ακόμη 26χρονης, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της κλοπής, της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου καθώς και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Όπως διαπιστώθηκε κατά την διερεύνηση της υπόθεσης, ο ανήλικος αφαίρεσε από το σταθμευμένο αυτοκίνητο 36χρονου, το χρηματικό ποσό των 2180 ευρώ, το οποίο στην συνέχεια παρέδωσε στην 31χρονη και στην 26χρονη. Τα χρήματα βρέθηκαν από τους αστυνομικούς στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν.
-Την εξιχνίαση και τον σχηματισμό δικογραφίας για μια ακόμη υπόθεση κλοπής, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας , σε βάρος 41χρονου υπηκόου Ρουμανίας.
Όπως προέκυψε από την διερεύνηση της υπόθεσης κλοπής ηλεκτρονικών συσκευών από κατοικία στην πόλη της Κέρκυρας, ο 41χρονος αφαίρεσε το πρωί της Παρασκευής 01.07.2016, μία τηλεόραση και άλλες συσκευές αξίας 300 ευρώ περίπου.  
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική.