Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πλήρωσε τα δεδουλευμένα η Aquis, ανεστάλη η απεργία

Ξενοδοχοϋπάλληλοι
22 Ιουλίου 2016 / 15:28

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε εξόφληση των οφειλομένων του 2015 καθώς και τρεχουσών μισθοδοσιών προχώρησε η εταιρεία AQUIS αυτή την εβδομάδα, μετά την απόφαση

της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και την κοινοποίηση της απόφασης αυτής προς την επιχείρηση (15/7/), για προκήρυξη 24ωρης απεργίας το Σάββατο 23/7/2016 στα τέσσερα ξενοδοχεία που εκμεταλλεύονταν η AQUIS την προηγούμενη σεζόν, αν δεν είχε προχωρήσει σε πλήρη και ολοσχερή εξόφληση των οφειλομένων αποδοχών έως και τις 18/7/2016.
Τα ποσά τα οποία οφείλονταν ήταν η Άδεια και το Επίδομα Αδείας των εργαζομένων του ΠΑΡΚ, ο Νοέμβρης, η Άδεια και το Επίδομα Αδείας για όσους εργάστηκαν τον Νοέμβρη του 2015 στα ξενοδοχεία AG GORDIOS και PELEKAS και ο μισθός Ιουνίου 2016 στο ξενοδοχείο SANDY το οποίο συνεχίζει να εκμεταλλεύεται η AQUIS μέχρι σήμερα. Μετά από αυτές τις καταβολές η προγραμματισμένη απεργία ανεστάλη. 
 
Οδηγία της Ένωσης Ξενοδόχων
 
Παράλληλα μετά από αίτημα του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας κατεβλήθη στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου CAPO DI CORFU το τοπικό επίδομα 2012 (Δ.Α. 6/2012), το οποίο αρνούνται να καταβάλλουν οι ξενοδόχοι, κατόπιν οδηγίας της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας. Υπενθυμίζουμε ότι το επίδομα αυτό εκτός του CAPO DI CORFU το έχει καταβάλλει αυτοβούλως το ξενοδοχείο MARBELLA και μετά από δικαστική απόφαση το ξενοδοχείο ΚΑΒΑΛΙΕΡΙ. 
Επίσης το έχουν εισπράξει σποραδικά εργαζόμενοι είτε με δικαστικές αποφάσεις, είτε με μεμονωμένες καταβολές που έχουν κάνει οι ξενοδόχοι, όπως για παράδειγμα σε ορισμένους εργαζόμενους του ξενοδοχείου MAGNA GRECIA
 
Η ανακοίνωση των Ξενοδοχοϋπαλλήλων
 
«Σε ότι αφορά το Επίδομα καλούμε την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας να δώσει οδηγία στους ξενοδόχους της Κέρκυρας να το καταβάλλουν και να σταματήσει την παράνομη καθοδήγηση. Το ΣΕΠΕ να σταματήσει να σφυρίζει αδιάφορα και να μηνύσει όσες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δεν έχει ακόμη μηνύσει για το Επίδομα αυτό.
Καλούμε τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας να κατανοήσουν σε συνάρτηση και με τις τελευταίες εξελίξεις ότι ο μόνος δρόμος διασφάλισης των δικαιωμάτων τους και η βελτίωση της θέσης τους, είναι η οργανωμένη πάλη με τον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας».