Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση εργασίας Μαχειμάρη και Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας

Μαχειμάρης Γιώργος
06 Φεβρουαρίου 2020 / 13:08

Θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση είχαν την ευκαιρία να θέσουν επί τάπητος ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας και το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε.

ΑΧΑΡΑΒΗ (ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ).  Συνάντηση εργασίας είχε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης, με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας:

«Εποικοδομητική συνάντηση εργασίας είχε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας με το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας (ΣΕΠΕ) την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020.

Από πλευράς του Συλλόγου παρευρέθηκαν οι κ.κ Αντώνιος Κουρσάρης πρόεδρος, Δημήτριος Γαστεράτος Αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Παναγιώτου ταμίας, Ειρήνη Ασπιώτη ειδική γραμματέας και τα μέλη Ελένη Μαλαχά και Αγγελική Κώστα.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης, τόνισε την εδραίωση μιας καλής συνεργασίας, την ιεράρχηση των αναγκών των σχολικών μονάδων  και τον προγραμματισμό δράσεων.

Επι τάπητος τέθηκαν τα θέματα και οι ανάγκες των σχολικών μονάδων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, Α' Βάθμιας και Β' Βάθμιας εκπαίδευσης, στην κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης.

Ενδεικτικά καταγράφηκαν: θέματα που αφορούν μετεστεγάσεις σχολικών μονάδων,  αναγκαίες αίθουσες, χωροταξική επικαιροποίηση του μαθητικού δυναμικού σε σχολικές μονάδες και τεχνικής φύσεως θέματα με κυρίαρχα εκείνα που αφορούν στις αναγκαίες επισκευαστικές παρεμβάσεις, ασφαλτοστρώσεις, περιφράξεις, δενδροφυτεύσεις κ.α.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε τόσο για την υλοποίηση της απόφασης δημιουργίας 2ου ειδικού δημοτικού σχολείου και ειδικού νηπιαγωγείου Κέρκυρας όσο και για τη διαδικασία ανακύκλωσης.

Τέθηκε επίσης το θέμα της στήριξης των εκπαιδευτικών στα πλαίσια του άρθρου 349 του Νόμου 4512/2018 που αφορά στην στέγαση και σίτιση των  μετακινούμενων (μονίμων και αναπληρωτών) εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων.