Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναντήσεις Στασινόπουλου στην Κέρκυρα με θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες

Ζάκυνθος
05 Φεβρουαρίου 2020 / 11:44

Στο επίκεντρο ανεργία – ενεργειακή αναβάθμιση – οδικό δίκτυο

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Σημαντικές συναντήσεις πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Στασινόπουλος στην Κέρκυρα με τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες της ΠΙΝ.

Αρχικά είδε τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για υποδομές και τεχνικά έργα, Μανώλη Ορφανουδάκη. Ο κ. Στασινόπουλος είπε: «Εξετάσαμε τα έργα της Ζακύνθου τα οποία είτε λιμνάζουν είτε είναι σε αναμονή είτε εξελίσσονται, προκειμένου να δούμε πώς θα μπορέσουμε να τα προχωρήσουμε πιο γρήγορα και το πιο σημαντικό να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα».

Στη συνέχεια συναντήθηκε τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας, Σπύρο Ιωάννου, με τον οποίο μίλησαν για τον ηλεκτροφωτισμό των περιφερικών δρόμων αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων.

Πρόγραμμα για 135 ανέργους

Ο κ. Στασινόπουλος δηλώνει ότι: «Το πιο σημαντικό είναι ότι είχαμε συνάντηση – παρουσίαση του προγράμματος για τους ανέργους. Αυτό το πρόγραμμα θα απασχολήσει 500 ωφελούμενους στα Ιόνια Νησιά, και στη Ζάκυνθο συγκεκριμένα 135. Τα πρώτα δείγματα από τη Ζάκυνθο δείχνουν ότι υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο».

Στη διαχειριστική για τα σημαντικά έργα της Ζακύνθου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής των Ιονίων Νήσων, Κώστα Ασπιώτη. «Συζητήσαμε για διάφορα θέματα του νησιού, όπως για την παραλία του Αργασιού ή τα αλιευτικά καταφύγια», είπε ο αντιπεριφερειάρχης. Σημαντική συζήτηση είχαν και για το οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Στασινόπουλος:

«Η οδική ασφάλεια μας ενδιαφέρει. Μιλήσαμε για συγκεκριμένες παρεμβάσεις στον κόμβο Αγ. Χαραλάμπη με τη Λούμπα, για τη δημιουργία ενός περιφερειακού δρόμου. Η οδός Νερούλη και ο ήδη υπάρχον δρόμος διπλής κυκλοφορίας θα αποσυμφορήσει την πόλη χωρίς φανάρια. Αυτός ο δρόμος θα επεκταθεί με παράκαμψη μέχρι τον Άγιο Δημήτριο».

Επίσης ενημέρωσε ότι θα δημιουργηθεί ένας καινούριος δρόμος που θα ενώνει την Ε.Ο. Ζακύνθου – Βολιμών με τα τηγάνια. Και όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Στασινόπουλος:

«Το πιο σημαντικό είναι να προβούμε στις απαραίτητες διαδικασίες για να ολοκληρώσουμε το έργο Ξύγκια – Αλυκές και ειδικά στα Λάπερδα. Εκεί υπάρχει η κατολίσθηση ολόκληρης της περιοχής. Χρειάζονται λοιπόν μελέτες, κι εμείς προκηρύσσουμε θέσεις μελετητών για να φτιάξουμε το συγκεκριμένο έργα, για το οποίο πρέπει να πω ότι θα στοιχίσει πολύ, ίσως και όσο όλο το υπόλοιπο έργο».


πηγή:  Imerazante.gr