Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλ. Αυλωνίτης: Η πρώτη τεχνητή ίριδα είναι επιτυχία όλης της Κέρκυρας

Αλέκος Αυλωνίτης
04 Φεβρουαρίου 2020 / 14:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την πρώτη επιτυχή επέμβαση τοποθέτησης τεχνητής ίριδας από την Οφθαλμολογική Κλινική του Γ. Ν. Κέρκυρας στην Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων

ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«H επιτυχία της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας είναι επιτυχία για όλη την Κέρκυρα και την Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων. Είναι επιτυχία του δημόσιου συστήματος υγείας που μέσα στον ορυμαγδό της κυβερνητικής απαξίωσης και του κατακερματισμού των επιμέρους τμημάτων του, μπορεί και βρίσκει το δρόμο εκπλήρωσης του κοινωνικού του προορισμού.  

Η πρώτη συνδυασμένη εγχείρηση γλαυκώματος και τοποθέτησης τεχνητής ίριδας στην περιοχή μας και στην Κέρκυρα, είναι γεγονός. Το θετικό αυτό, αποτέλεσμα της τοποθέτησης χειροποίητης ίριδας που εισήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποτελεί προϊόν αιτήματος που δρομολογήθηκε για την ασφάλεια της υγείας του ασθενούς κατά τις ημέρες της προηγούμενης διοίκησης και υλοποιήθηκε στο βαθμό που η επιστημονική αρτιότητα απαιτεί, όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί.

Ο επικεφαλής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας κ. Σπύρος Δραζίνος και το ιατρικό του επιτελείο αξίζουν τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια με την ευχή να συνεχίσουν το αξιέπαινο έργο ενδυνάμωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και της αξιοπιστίας συνολικά, του δημόσιου νοσοκομείου της Περιφέρειάς μας».