Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαθητικές συναυλίες του Μουσικού Σχολείου και της Παλαιάς Φιλαρμονικής, το Σαββατοκύριακο

Μαθητικές συναυλίες
02 Φεβρουαρίου 2020 / 19:31

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την πρώτη του καλλιτεχνική εκδήλωση για το νέο έτος, αλλά και για την τρέχουσα σχολική χρονιά γενικότερα, πραγματοποίησε το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την πρώτη του καλλιτεχνική εκδήλωση για το νέο έτος, αλλά και για την τρέχουσα σχολική χρονιά γενικότερα, πραγματοποίησε το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο.
Στην εν λόγω συναυλία συμμετείχαν τα μουσικά σύνολα του Σχολείου. Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση ξεκίνησε με το Φωνητικό Σύνολο των μαθητριών του Λυκείου, για να ακολουθήσει η Χορωδία του Σχολείου η οποία ερμήνευσε έργα προερχόμενα από soundtracks γνωστών κινηματογραφικών ταινιών. Το δε Journey to the past από την ταινία Anastasia, τραγούδησε ως soloist η μαθήτρια Μαρία Μονόπωλη. Τόσο το Φωνητικό Σύνολο, όσο και την Χορωδία, διεύθυνε η Δήμητρα Καλογεροπούλου και συνόδευσε στο πιάνο η Μαριλένα Ελούλ. Ακολούθως, η Μαντολινάτα του Σχολείου παρουσίασε έργα Sanz, Alvarez, Doga κ.ά., υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κουβαρά.
Τέλος, το πρόγραμμα της συναυλίας ολοκληρώθηκε με τη Μπάντα του Μουσικού Σχολείου να ερμηνεύει διασκευές γνωστών μελωδιών από τους J. Moss, L. Clark, R. Soglia. Er. Osterling και En. Salvere, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Ρέγγη.




Κυριακάτικη Μουσικά Πρωινά
Το πρωί της επομένης (Κυριακή 2 Φεβρουαρίου), ήταν η σειρά των μαθητών της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιά) να εμφανιστούν μπροστά στο κοινό στην αίθουσα εκδηλώσεών της, στο πλαίσιο του 10ου Κύκλου των «Κυριακάτικων Μουσικών Πρωινών». Στην πρώτη αυτή συναυλία για φέτος, συμμετείχαν μαθητές απ’ όλες τις Σχολές Χάλκινων Πνευστών, καθώς και Κρουστών Οργάνων της Φιλαρμονικής. Την επόμενη Κυριακή (9 Φεβρουαρίου) τη σκυτάλη θα λάβουν οι μαθητές των Σχολών Ξύλινων Πνευστών, αλλά και η Πίκολο Μπαντίνα.
Ο θεσμός των Κυριακάτικων Μουσικών Πρωινών έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια από την Παλαιά Φιλαρμονική, δίδοντας έτσι τη δυνατότητα στους νεαρούς μουσικούς της να παρουσιάζουν την πρόοδό τους ενώπιον του κοινού.
Υπενθυμίζεται εξάλλου, ότι το Μουσικό Σώμα της Παλαιάς Φιλαρμονικής προετοιμάζεται για τη σύμπραξή του με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αλλά και για το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, τον ερχόμενο Μάρτιο.

Κοπή πίτας του Ωδείου Κερκύρας
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πίτας του Ωδείου Κερκύρας για το 2020. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, το Δ.Σ. του Ωδείου, ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Κίμωνας Χυτήρης, το διδακτικό προσωπικό, καθώς και μαθητές του.
Πέραν των καθιερωμένων ευχών, απ’ όλες τις πλευρές τονίστηκε η ανάγκη εξεύρεσης άμεσης λύσης στο πάγιο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ωδείο, το οποίο διανύει την 13η δεκαετία ζωής του, επισημαίνοντας και τις αποφασιστικές ενέργειες που θα πρέπει να αναλάβει η τοπική αυτοδίοικηση για την επίλυσή του. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης και στην πρόσφατη βράβευση του Ωδείου στην Αθήνα, για τη γενικότερη προσφορά του ως εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό ίδρυμα της περιφέρειας.
Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά φωνητικό σύνολο του Ωδείου υπό τη διεύθυνση της Πέλλης Κοντογούρη.