Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση από τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας για πρόσφατες δραστηριότητες

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας
27 Ιανουαρίου 2020 / 16:00

ΑΧΑΡΑΒΗ (ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ). Συνοπτική καταγραφή σε έργα, συναντήσεις και εκδηλώσεις, κάνει ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης.

Σε σχετικό δελτίο τύπου που αφορά τη δραστηριότητα του Δήμου του την περασμένη εβδομάδα αναφέρει συγκεκριμένα:

- Σε εξέλιξη βρίσκεται η παρέμβαση των συνεργείων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας στο οδικό δίκτυο με τσιμεντοστρώσεις, επούλωση λάκκων , καθαρισμό αυλακιών κ.λ.π. με προτεραιότητα δρόμους  διέλευσης μαθητικών λεωφορείων και αγροτικούς.

- Άμεση ήταν η αποκατάσταση βλαβών  τόσο στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης στην Αχαράβη όσο και στη δεξαμενή στους Χωρεπισκόπους από το συνεργείο ύδρευσης.

- Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις των συνεργείων ηλεκτροφωτισμού με αποκαταστάσεις βλαβών στο δίκτυο.

- Συνεχίζεται η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων από τις σχολικές μονάδες του Δήμου και τις αθλητικές εγκαταστάσεις ενώ παράλληλα ξεκίνησε η συνεργασία με επιχειρήσεις για την αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών.

- Οι  μαθητές από το Γ1 του Γυμνασίου Θιναλίου επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γ. Μαχειμάρη στο πλαίσιο εργασίας τους για τον τουρισμό, συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια τους. Κατά τη διάρκεια των ερωτοαπαντήσεων διεφάνη ο στοχευμένος υψηλού επιπέδου προβληματισμός των μαθητών σε σχέση με την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στο νεοσύστατο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

- Κανείς δεν έλειψε από την  αυτοδιοικητική οικογένεια του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας την Παρασκευή 23-1-2020 στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας   στο Δημαρχείο στην Αχαράβη, ενώ καλή χρονιά δημιουργική με υγεία ευχήθηκαν στους εργαζόμενους και στους προέδρους των κοινοτήτων  ο Δήμαρχος Γ. Μαχειμάρης , οι αρχηγοί των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο κ.κ Σπύρος Ασπιώτης, Σπύρος Βάρελης, Κώστας  Ρούσσινος, Σωκράτης Τρύφωνας , ο πρώην βουλευτής Κώστας Παυλίδης και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Σταμάτης Κορφιάτης.

- Επίσκεψη πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΛΑΣΥ με την επικεφαλή της περιφερειακής παράταξης Ιονίων Νήσων  κα Αλεξάνδρα Μπαλού στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας και τους εργαζόμενους. Στις συναντήσεις αντηλλάγησαν απόψεις και τέθηκαν ερωτήματα που αφορούσαν τόσο τους εργαζομένους όσο και θέματα -προβλήματα γενικού ενδιαφέροντος του δήμου.

- Το πρωί της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου εντάχθηκαν στο δυναμικό του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας 3 υπάλληλοι των ανταποδοτικών υπηρεσιών του, στα πλαίσια της προκήρυξής 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γ. Μαχειμάρης τέλεσε την ορκωμοσία  των  εργαζομένων και τόνισε ότι τους θεωρεί πολύτιμους συνεργάτες μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους  στον καθημερινό αγώνα της Δημοτικής Αρχής για την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

- Με γνώμονα την προστασία του πολίτη, ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας -εφοδιασμένος με ικανή ποσότητα αλατιού και αντιολισθητικές αλυσίδες  βρίσκεται σε επιφυλακή και πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα  για όσο διάστημα διαρκούν τα έντονα-επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα , ψύχους κ.λ.π. και με όσα μέσα διαθέτει  συμβάλλει στη θωράκιση του Δήμου και στην καλύτερη προστασία-ασφάλεια -εξυπηρέτηση  των δημοτών.