Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τρεις αθλητές ο «Δαμοκλής» στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Ξιφασκία
21 Ιανουαρίου 2020 / 18:18
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η αλήθεια είναι ότι η ξιφασκία δεν είναι και το πλέον διαδεδομένο άθλημα, όμως είναι Ολυμπιακό και στην Κέρκυρα υπάρχει ο «Δαμοκλής»,

σύλλογος ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια. Η συμμετοχή σε Πανελλήνιους αγώνες είναι κάτι που κάθε χρόνο γίνεται με αρκετές επιτυχίες, τηρουμένων των αναλογιών. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξίφους Ασκήσεως στην κατηγορία κάτω των 17 η ομάδα της Κέκρυρας πήρε μέρος με τρεις αθλητές. Το δελτίο τύπου του Δαμοκλή αναφέρεται στις προσπάθειες των παιδιών και ενημερώνει χαρακτηριστικά:
«Στους εφήβους και στις νεανίδες ανήκει το πρώτο αγωνιστικό γεγονός στην ξιφασκία για το 2020 το οποίο μετρά στην τελική κατάταξη της βαθμολογίας των αθλητών, κίνητρο σημαντικό στην ενίσχυση του πνεύματος της ευγενούς άμιλλας. Στο ΟΑΚΑ διεξήχθη η πρώτη διοργάνωση σε εθνικό επίπεδο, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξίφους Ασκήσεως στην κατηγορία -17 , την πιο απαιτητική κατηγορία με τις ηλικιακές διαβαθμίσεις.
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν 18 & 19/1/2020, Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα. Την πρώτη ημέρα έλαβαν χώρα τα ατομικά αγωνίσματα άνω την δεύτερη τα ομαδικά. Συνολικά συμμετείχαν 110 περίπου αθλητές από όλη την χώρα.
Ο Δαμοκλής συμμετείχε επάξια με τους τρεις εκπροσώπους του για φέτος στην προαναφερθείσα κατηγορία: Νικόλας Τριβιζάς και Αβράμης Σγούρος στους εφήβους και την Ελεονώρα Καββάδα στις Νεάνιδες. Αναλυτικά μετά την πρόκριση τους στα νοκ άουτ και οι δυο έφηβοι του Κερκυραϊκού συλλόγου κατέλαβαν την 42η και 43η θέση ανάμεσα σε 55 αθλητές. Να σημειωθεί ότι ο Αβράμης Σγούρος συμμετείχε μετά από τρίχρονη απουσία και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις ενώ ο Νικόλας Τριβυζάς συμμετείχε με υψηλό πυρετό.
Στις Νεανίδες, η Ελεονόρα Καββάδα, προκρίθηκε μέχρι και το δεύτερο νοκ άουτ και τελικά κατέκτησε την 31η θέση ανάμεσα σε 52 αθλήτριες.
Ο συντονιστής όπλου Β. Ελλάδος κ. Στάθης Γεροσίδερης, παρείχε συνεχείς και αδιάκοπες προπονητικές κατευθύνσεις.
Το ΔΣ συγχαίρει τους εκπροσώπους του για την άρτια πειθαρχία, συστηματική προσπάθειά και πολλά υποσχόμενη εμφάνισή τους».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια