Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεγάλη πυρκαγιά στα ελληνικά χωριά της αλβανικής Φοινίκης

φωτιά
20 Ιουλίου 2016 / 15:57

ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ. Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Τετάρτης στην περιοχή του Θεολόγου - Ριζά του Δήμου Φοινικαίων. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε στο χωρίο Τσερκοβίτσα αργά το βράδυ της Τρίτης.

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης η φωτιά έφτασε στο χωριό Κουλουράτι όπου κινδυνεύουν ζωές ανθρώπων ενώ σύμφωνα με το himara.gr ήδη ένα σπίτι έχει παραδοθεί στην μανία της φωτιάς.
Στην περιοχή επιχειρούν δυο πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Αγίων Σαράντα. Τα δυο αυτά πυροσβεστικά οχήματα είναι τα μοναδικά που διαθέτει ο δήμος Αγίων Σαράντα ενώ ο νεοσύστατος δήμος Φοινικαίων δεν διαθέτει ακόμη πυροσβεστική υπηρεσία και υλικοτεχνική υποδομή για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους καταστάσεων.
Μεγάλη κινητοποίηση γίνεται από την ηγεσία του Δήμου Φοινικαίων για να υπάρξει συνδρομή με πτητικά μέσα από την Ελλάδα για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει επαφές με την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ηγουμενίτσας και τον Δήμο Κερκύρας. Στα σημείο έχουν σπεύσει από τις πρώτες πρωινές ώρες και οι λιγοστοί νέοι των γύρω χωριών οι οποίοι μαζί με τους ηλικιωμένους κάτοικους δίνουν μάχη με όλες τους τις δυνάμεις με τους ανέμους και το δύσβατο της περιοχής στο οποίο εξελίσσεται η φωτιά να δυσχεραίνουν την κατάσταση.