Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Είδαν τους ολλανδικούς ποδηλατόδρομους Κράτσα & Κτενάς στην Ουτρέχτη

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
20 Ιανουαρίου 2020 / 10:22

Την ανάπτυξη και την προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού στα νησιά του Ιονίου «βλέπει» η Περιφερειακή Αρχή Κράτσα, αφού τόσο η Περιφερειάρχης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, θαύμασαν στην Ουτρέχτη τους ολλανδικούς ποδηλατόδρομους

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο, με τον οποίο οι Ολλανδοί έχουν εντάξει το ποδήλατο στην καθημερινότητά τους, είχαν στο πλαίσιο της Διεθνής Έκθεσης Τουρισμού στην Ουτρέχτη, τόσο η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μάλιστα, η Περιφερειακή Αρχή της Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου προσανατολίζεται στην ανάπτυξη και την προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού σε όλα τα Ιόνια νησιά, καθώς μπορεί να υπάρξουν πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Π.Ι.Ν. αναφέρει:

«Στη χώρα του ποδηλάτου, την Ολλανδία, στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, δηλώνουν «φίλοι» του ποδηλάτου και έτοιμοι να προωθήσουν την δημιουργία ποδηλατοδρόμων στα νησιά με πολλαπλά οφέλη για τον τουρισμό και την ποιότητα ζωής.

Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης της Λευκάδας έκανε πολλά χιλιόμετρα ποδήλατο για να γνωρίσει καλύτερα το σύστημα των ποδηλατοδρόμων. Μια ευχάριστη πρόκληση για όλα τα νησιά του Ιονίου να εστιάσουν στο ποδήλατο και τη χρήση του διευκολύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο ποδηλατικός τουρισμός σπάει την εποχικότητα, είναι φθηνότερος από άλλα είδη τουρισμού, ενώ επιτρέπει μία καλύτερη γνωριμία και επικοινωνία με τον περιβάλλοντα χώρο, τα αξιοθέατα και τη φύση. Το ποδήλατο είναι λύση για να βελτιώσουμε σημαντικά την κατάσταση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων στην ευρύτερη εμπορική περιοχή του κέντρου.

Η Περιφερειακή Αρχή κάνει βήματα μπροστά. Εμείς οι πολίτες οφείλουμε να συνδράμουμε. Και επειδή τα ποδήλατα έχουν αλλάξει από τότε που κάναμε μικροί, είναι ευκαιρία με σωστές υποδομές και διάθεση να δημιουργηθούν ποδηλατοδρόμοι και να κάνουμε πράξη αυτό που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε αδύνατο».