Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νεράντζης: «Μπαίνουν και οι ξενοδόχοι δυναμικά στην Ανακύκλωση ρούχων»

Ανακύκλωση
17 Ιανουαρίου 2020 / 08:25

Εκατό μεγάλες σακούλες απορριμμάτων με μαξιλαροθήκες, πετσέτες, μπουρνούζια και άλλα λευκά είδη από το ξενοδοχείο CAPO DI CORFU ανακυκλώθηκαν αντί να πάρουν τον δρόμο για το Τεμπλόνι...

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει την ικανοποίησή του για την ενεργή συμμετοχή του ξενοδοχειακού κλάδου στην Ανακύκλωση, εξέδωσε ο επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας «Όλοι μαζί για την Κέρκυρα», Σπύρος Νεράντζης.

Η ανακοίνωση του Σπύρου Νεράντζη αναφέρει τα εξής:

«Το πιο σημαντικό τμήμα της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας, οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων μπήκαν δυναμικά στην ανακύκλωση ρούχων, διαψεύδοντας όσους αμφισβητούν την οικολογική συνείδηση των Κερκυραίων και την ετοιμότητα τους να κάνουν την ανακύκλωση τρόπο ζωής.

Το ξενοδοχείο CAPO DI CORFU με έδρα τον Άγιο Πέτρο Λευκίμμης είναι το πρώτο ξενοδοχείο που ανταποκρίθηκε στην προτροπή που έγινε από την Ένωση ξενοδόχων για συμμετοχή και των μελών της στο πρόγραμμα ανακύκλωσης ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Ευχαριστούμε για τις ευαισθησίες που δείχνει και για την υποστήριξη ανάλογων πρωτοβουλιών, την Ένωση ξενοδόχων Κέρκυρας και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Μπάμπη Βούλγαρη.



Σήμερα δεν ακολούθησε τον δρόμο για το Τεμπλόνι ή την Λευκίμμη μια μεγάλη ποσότητα από μαξιλαροθήκες, πετσέτες, μπουρνούζια, ταπέτα και λουτροπετσέτες που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλέον. Εκατό (100) μεγάλες σακούλες απορριμμάτων, συνολικά 12.534 (δώδεκα χιλιάδες πεντακόσια τριάντα τέσσερα) τεμάχια.

Οι κάτοικοι της Κέρκυρας συνεχίζουν να μας δείχνουν ότι διαθέτουν  ευαισθησίες, κουλτούρα, διάθεση για συμμετοχή και συνεργασία, μας δείχνουν με σαφή τρόπο ότι είναι αποφασισμένοι να γίνουν ένα κομμάτι της μόνιμης  λύσης του προβλήματος των απορριμμάτων.

Είναι στο χέρι μας να τους υποστηρίξουμε με υποδομές, συνέπεια και συνέχεια ακολουθώντας νέες σύγχρονες μεθόδους βασισμένες στις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας.



Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Διοίκηση του ξενοδοχείου, τον κο Νίκο Γεωργιάδη, τον κο Σάκη Παπαδόπουλο και όλο το προσωπικό για την ευαισθησία τους και την αγάπη τους, για τον περιβάλλον και τον τόπο μας.

Επίσης τον χαμογελαστό μεταφορέα, τον Ντίνο, και τους μόνιμους πλέον εθελοντές Βασίλη Μερκούρη και Βασίλη Μελιόπουλο».