Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πτώση του τζίρου την εορταστική περίοδο είδε ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας

Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας
15 Ιανουαρίου 2020 / 09:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρά τις αρχικές θετικές προσδοκίες του εμπορικού κόσμου της Κέρκυρας, για την κίνηση την περίοδο των εορτών.

Αυτό αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας, ο οποίος παραθέτει στοιχεία έρευνας που διεξήχθη σε καταστήματα  σχετικά με τις πωλήσεις. Τα αποτέλεσματα έδειξαν ότι το 66% των καταστημάτων σημειώνουν χαμηλότερο τζίρο σε σχέση με το 2018, το 29% παρέμειναν στα ίδια επίπεδα και μόνο το 5% αύξησε το τζίρο του.

Ειδικότερα ο μήνας Δεκέμβριος βρίσκει το 42% των επιχειρήσεων να κλείνει με αρνητικό πρόσημο, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό, σε ποσοστό 10% κατά μέσο όρο, το 32% στα ίδια επίπεδα αλλά και το 26% με αυξημένες πωλήσεις, σε ποσοστό 3-10%.
Ωστόσο καλύτερα από πέρσι είναι τα μηνύματα για τον συνολικό ετήσιο τζίρο των καταστημάτων της Κέρκυρας , όπου 24% κατάφερε να σημειώσει αύξηση των πωλήσεων σε ποσοστό από 3-10%, 31% έχει κινηθεί στα ίδια επίπεδα και 45% κλείνει με μείωση τζίρου, κατά μέσο όρο 9%.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου «Οι καταναλωτές επισκέφτηκαν την γιορτινή αγορά της Κέρκυρας  που τους υποδέχτηκε σε ένα χαρούμενο και αισιόδοξο κλίμα με πολλές εκδηλώσεις και επιλογές, ωστόσο μειωμένος ήταν ο αριθμός εκείνων που τελικά ψώνισαν, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι καταναλωτικές τους δυνάμεις δεν παρουσίασαν αισθητή αλλαγή.

Τα είδη που ήταν πρώτα στις προτιμήσεις των καταναλωτών ήταν τα δώρα, τα παιχνίδια, και τα τρόφιμα, με τα είδη ένδυσης, υπόδησης να έπονται.
Οι καταστηματάρχες προσβλέπουν πλέον για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος, στην περίοδο  των χειμερινών εκπτώσεων, αφού χαρακτηρίζονται από γενναίες μειώσεις  τιμών».