Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λάβρος ο Δημήτρης Μπιάγκης κατά Γκίκα, Κράτσα και Δημάρχων

Μπιάγκης Δημήτρης
11 Ιανουαρίου 2020 / 14:18

Ο Βουλευτής Κέρκυρας με το Κίνημα Αλλαγής κάνει λόγο για «ηγεμονική συμπεριφορά» από πλευράς Γκίκα και για από κοινού προσπάθεια του Βουλευτή της ΝΔ με την Ρόδη Κράτσα να δώσουν συγκεκριμένο «χρώμα» στο νησί και σε όποιες λύσεις δρομολογηθούν - Αιχμές και για τους Δημάρχους που συμμετείχαν στην σύσκεψη-πρωτοβουλία Γκίκα

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Τη θλίψή του για το γεγονός ότι τόσο ο Βουλευτής Κέρκυρας με τη ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, όσο και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, όπως και οι τρεις Δήμαρχοι της Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, Γιώργος Μαχειμάρης και Κώστας Λέσσης, δεν φρόντισαν να περιφρουρήσουν -όπως είπε χαρακτηριστικά- όλα όσα κατέκτησε η Κέρκυρα στην πρώτη σύσκεψη που ειχε γίνει το περασμένο Φθινόπωρο στην Αθήνα για το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων, εξέφρασε σήμερα ο Δημήτρης Μπιάγκης.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας με το Κίνημα Αλλαγής δεν έκρυψε την αντίθεσή του -όπως και την ενόχλησή του- στο ότι ένας εκ των Βουλευτών του νησιού (σ.σ. Στέφανος Γκίκας) αποφάσισε να πάρει την πρωτοβουλία να συγκαλέσει μια σύσκεψη γύρω από το συγκεκριμένο θέμα αποκλείοντας τους δύο άλλους εκλεγμένους Βουλευτές Κέρκυρας (σ.σ. Δημήτρης Μπιάγκης-Αλέξανδρος Αυλωνίτης).

Πολλώ δε μάλλον, όταν ένας Βουλευτής φτάνει στο σημείο να ζητήσει δημόσια καταστήματα υπηρεσιακών δομών, όπως είναι τα γραφεία της έδρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, για να στεγάσει την πρωτοβουλία του αυτή υποδυόμενος -όπως αναφέρει με νόημα ο Δημήτρης Μπιάγκης- το μέλος εκτελεστικής εξουσίας.

Ο Δημήτρης Μπιάγκης αναφέρθηκε σε «ηγεμονική συμπεριφορά» σε ότι αφορά τον Στέφανο Γκίκα τονίζοντας ότι μαζι με την Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου επιχειρούν να προσδώσουν κομματικό «χρώμα» στην Κέρκυρα, αλλά και στις λύσεις που δρομολογούνται σε σοβαρά ζητήματα, όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας με το ΚΙΝ.ΑΛ., τέλος, ευχήθηκε «να μη γίνει το μέλλον της Κέρκυρας για μια ακόμα φορά θυσία εξαιτίας των παλαιών πολιτικών νοοτροπιών και συμπεριφοροών, οι οποίες πολλάκις έχουν τραυματίσει  την τοπική κοινωνία και έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού στο όνομα της κομματικής επιτυχίας και των προσωπικών επιδιώξεων και αντιπαραθέσεων».

Επί λέξει το δελτίο Τύπου του Δημήτρη Μπιάγκη με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων:

«Σε μια δύσκολη μέρα για τον καθέναν από εμάς, που στα όρια του νομού μας μετράμε χαμένες ψυχές από το ναυάγιο του πλοίου ανοικτά των Παξών, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ασχοληθούμε με τη «σύσκεψη» που συγκάλεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ. κ. Γκίκας στο γραφείο της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κας Κράτσα με τη συμμετοχή της ιδίας και των τριών δημάρχων του νησιού της Κέρκυρας για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά την απόφαση της κυβέρνησης (σύσκεψη Γραφάκου) για τη μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη.

Η εν λόγω ενέργεια αναδεικνύει για ακόμα μια φορά την ηγεμονική συμπεριφορά που αρέσκεται να επιδεικνύει ο κυβερνητικός Βουλευτής του νομού μας. Ο κ. Γκίκας, έφθασε στο σημείο να ζητήσει από την Περιφερειάρχη τα γραφεία της έδρας της Περιφέρειας κι εκείνη να ανταποκρίνεται θετικά στο αίτημά του για τη συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος, χωρίς τη συμμετοχή σ’ αυτήν, τόσο εμού, όσο και του έτερου βουλευτή του νομού του κ. Αυλωνίτη. Φυσικά και νομιμοποιείται έκαστος από εμάς που έχει θεσμικό ρόλο να συγκαλεί συσκέψεις με οποιονδήποτε κρίνει σκόπιμο, αλλά όχι χρησιμοποιώντας ως κομματικά – βουλευτικά γραφεία δημόσια καταστήματα υπηρεσιακών δομών υποδυόμενος μ’ αυτόν τον τρόπο μέλη της εκτελεστικής εξουσίας.

Ο κ. Γκίκας και οι συν αυτώ, ξεχνούν δυστυχώς, πως όχι μόνο τα προβλήματα του τόπου μας δεν έχουν χρώματα, αλλά ούτε και οι λύσεις αυτών. Όποτε δρομολογήθηκαν λύσεις χωρίς κοινωνικό διάλογο και συναίνεση με την τοπική κοινωνία και τους φορείς του τόπου απέτυχαν παταγωδώς στην εφαρμογή τους. Λυπάμαι και για τη στάση και των υπολοίπων που συμμετείχαν σε τούτη τη σύσκεψη (περιφερειάρχης, δήμαρχοι), καθώς όφειλαν να περιφρουρήσουν αυτό που κατακτήσαμε στην πρώτη μεγάλη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος υπό τον κ. Γραφάκο. Αποδεικνύεται δυστυχώς για ακόμα μια φορά, πως ο κ. Γκίκας προσπαθεί να ταυτίσει τις όποιες προτάσεις ή λύσεις με τις κομματικές φιλοδοξίες του χώρου του, ενώ η κα Κράτσα δεν φαίνεται να ξεχνά την επιλογή στο πρόσωπό της από τον κ. Μητσοτάκη ως υποψήφια Περιφερειάρχης, προσπαθώντας έτσι από κοινού με τον κ. Γκίκα να δώσουν «χρώμα» στο νησί αλλά και στις όποιες λύσεις δρομολογηθούν.

Από την πρώτη στιγμή απέδειξα πως επιζητώ τη συναίνεση και τη συνεργασία μ’ όλους προτάσσοντας την Κέρκυρα και τα συμφέροντά της, προτείνοντας την από κοινού αντιμετώπιση των ζωτικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο μας. Εύχομαι, να μην θυσιάσουμε και υποθηκεύσουμε για ακόμα μια φορά το μέλλον της Κέρκυρας αγκιστρωμένοι σε παλιές πολιτικές νοοτροπίες και συμπεριφορές οι οποίες πολλάκις έχουν τραυματίσει  την τοπική μας κοινωνία και έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού στο όνομα της κομματικής επιτυχίας και των προσωπικών επιδιώξεων και αντιπαραθέσεων. Για όσους δε, ασπάζονται τις λογικές περί «κυβερνητικού» βουλευτή, απλώς να τους ενημερώσουμε ότι εκ του συντάγματος υπάρχουν βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και μόνο, και οι οποίοι σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος το θεωρεί απαραίτητο, δύναται να τους προσδιορίσει σε βουλευτές της πλειοψηφίας, της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας και μόνο!».