Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γυναίκα 63 ετών ξεψύχησε στο σπίτι της στην Κέρκυρα από το κρύο

Κρυοπληξία
09 Ιανουαρίου 2020 / 14:48

Στην «καρδιά» της πόλης της Κέρκυρας, στην Εβραϊκή, μέσα στο ίδιο της το σπίτι, το οποίο ωστόσο, δεν είχε θέρμανση, άφησε την τελευταία της πνοή η άτυχη γυναίκα...

ΚΕΡΚΥΡΑ.   Μόνο ως θλιβερή μπορεί να χαρακτηριστεί η είδηση ότι στην απαρχή του 2020, στο ξεκίνημα της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, δηλαδή, πεθαίνουν άνθρωποι στον δυτικό κόσμο από το κρύο...

Δυστυχώς αυτό συνέβη στην Κέρκυρα, καθώς μια γυναίκα μόλις 63 ετών (έτος γέννησης 1957) άφησε την τελευταία της πνοή, στο σπίτι της, στην περιοχή της Εβραϊκής, στην οδό Αγίας Σοφίας, από υποθερμία.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Ιατροδικαστή Κέρκυρας, Ιωάννη Αϊβατίδη, η γυναίκα απεβίωσε από υποθερμία ή αλλιώς κρυοπληξία, δηλαδή ο λόγος θανάτου ήταν το ότι ο οργανισμός της δεν άντεξε την θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι της άτυχης γυναίκας δεν υπήρχε θέρμανση, με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο.

Φαίνεται δυστυχώς ότι τώρα που ο χειμώνας έχει αρχίσει να γίνεται βαρύς και οι θερμοκρασίες, οι οποίες καταγράφονται -ακόμα και μέσα στην πόλη της Κέρκυρας και όχι σε κάποιο ορεινό χωριό- είναι εξαιρετικά χαμηλές και σε αρκετές περιπτώσεις κινούνται οριακά πάνω ή ακόμα και υπό του μηδενός, υπάρχουν συνάνθρωποι μας, οι οποίοι υποφέρουν αδυνατώντας να ζεστάνουν το σπίτι τους.

*  Οι εκδόσεις ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στους οικείους της 63χρονης γυναίκας