Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας για επικουρικούς γιατρούς: «Πολύ φασαρία για το τίποτε...»

Γκίκας Στέφανος
09 Ιανουαρίου 2020 / 07:55

Εν αναμονή της έγκρισης από την οικονομική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας για την επαναπροκήρυξη των τριών θέσεων επικουρικών γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Θέση, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, στα όσα αναφέρονταν στο πρόσφατο δελτίο Τύπου της Ομάδας Υγείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σχετικά με το θέμα των τριών επικουρικών γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, πήρε ο Βουλευτής Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία, Στέφανος Γκίκας.

Ο κος Γκίκας έγραψε χαρακτηριστικά «Πολύ φασαρία για το τίποτε...» επισημαίνοντας πως αναμένεται έγκριση από την οικονομική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας για επαναπροκήρυξη αυτών των τριών θέσεων επικουρικών γιατρών, καθώς η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου της 31ης Δεκεμβρίου δεν αφορούσε ανανέωση συμβάσεων, αλλά προκήρυξη 1.000 νέω θέσεων επικουρικών γιατρών.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Βουλευτή Κέρκυρας στο FB:

«ΠΟΛΥ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΕ...

Είδα κάποιες ανακοινώσεις για το θέμα των 3 επικουρικών γιατρών του Νοσοκομείου Κέρκυρας που δήθεν δεν εγκρίθηκαν γιατί δεν βγήκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) και άρα δεν μπορούν να επαναπροσληφθούν.

Η αλήθεια είναι ότι η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου υπεγράφη τις 31 Δεκεμβρίου 2019! Όμως η ΠΥΣ αυτή, δεν αφορά στην ανανέωση των συμβάσεων των 1000 επικουρικών γιατρών, αλλά αφορά σε μια νέα προκήρυξη για 1000 θέσεις επικουρικών γιατρών.

Σε ό,τι αφορά στην Κέρκυρα το αίτημα της Διοίκησης του Νοσοκομείου έχει παραλειφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και αύριο θα δοθεί η έγκριση από την οικονομική υπηρεσία του Υπουργείου, ώστε τις επόμενες μέρες να μπορέσει το Νοσοκομείο μας να προκηρύξει τις τρεις αυτές θέσεις επικουρικών γιατρών (1 χειρουργού, 1 πνευμονολόγου, 1 αιματολόγου).

Ας μην ερμηνεύονται τα πάντα μέσα από το πρίσμα της μικροπολιτικής...»