Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλλάζει ο «χάρτης» της Κέρκυρας σε ότι αφορά το parking δικύκλων (photos)

Στάθμευση
08 Ιανουαρίου 2020 / 11:06

Από σήμερα, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, ξεκινά η εφαρμογή των μέτρων βάσει του συνολικού σχεδιασμού της Δ/νσης Τ.Υ. του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων περί στάθμευσης εντός πόλεως

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πλάνο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών (Τμήμα Συγκοινωνιών Κυκλοφορίας & Αδειών Μεταφοράς) του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων αναφορικά με τις θέσεις στάθμευσης στον στενό αστικό ιστό των δικύκλων.

Πριν από τρεις εβδομάδες με σχετικό δελτίο Τύπου η Δ/νση Τ.Υ. και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Καλόγερος, ενημέρωνε για την εφαρμογή έκτακτων προσωρινών κυκλοφορικών ρυθμίσεων σε ότι αφορά την στάθμευση δικύκλων, λόγω της εορταστικής περιόδου, στην «καρδιά» της πόλης της Κέρκυρας.



Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, αφενός οριοθετούνται νέοι σταθμοί δικύκλων, αφετέρου επανενεργοποιούνται υφιστάμενοι, στις οδούς Γεωργίου Θεοτόκη, Μαντζάρου, Σταματίου Δεσύλλα, Σχολεμβούργου, Καποδιστρίου και Αγωνιστών Πολυτεχνείου.

Δείτε αναλυτικά όλες τις νέες θέσεις parking για τα δίκυκλα εντός της πόλης της Κέρκυρας, όπως αυτές ανακοινώθηκαν στις 18 Δεκεμβρίου με σχετικό δελτίο Τύπου από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων.

Κατά την προηγούμενη, εορταστική, περίοδο, εξάλλου, ίσχυσε απαγόρευση εισόδου και κυκλοφορίας παντός τροχοφόρου στο τμήμα της οδού Σαμάρα, μεταξύ των κτιρίων του Δημοτικού Θεάτρου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων - Π.Ε. Κέρκυρας.



Πλέον με την τοποθέτηση σήμανσης, αλλά και με την διαγράμμιση στο οδόστρωμα, απαγορεύεται πλέον ολοκληρωτικά η στάθμευση οποιουδήποτε τροχήλατου οχήματος στο εν λόγω τμήμα μεταξύ του Δημοτικού Θεάτρου και του κτιρίου της Παλαιάς Νομαρχίας με ενεργοποίηση παλαιότερης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερκυραίων.

Σήμερα, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, η περίοδος χάριτος (και λόγω των εορτών) ολοκληρώθηκε και πλέον ξεκινά η εφαρμογή των μέτρων βάσει του συνολικού σχεδιασμού της Δ/νσης Τ.Υ. του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων περί στάθμευσης εντός πόλεως.



Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Νίκος Καλόγερος, μιλώντας στο enimerosi.com υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή είναι σε συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας προκειμένου να υπάρχει η καλύτερη δυνατή αστυνόμευση αυτών των νέων θέσεων parking για τα δίκυκλα στην πόλη της Κέρκυρας. Το γερανοφόρο όχημα της Τροχαίας θα σπεύδει όπου υπάρχει παράβαση, ενώ άνδρες της Τροχαίας θα φροντίζουν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας -ιδιαιτέρως στις ώρες αχιμής- για την τήρηση της νομιμότητας και τη βεβαίωση παραβάσεων όπου αυτή καταστρατηγείται.

Σύμφωνα μάλιστα, με πληροφορίες του enimerosi.com ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων εξετάζει πολύ σοβαρά την επανενεργοποίηση του τμήματος της Δημοτικής Αστυνομίας προκειμένου να υπάρχει -και στο κομμάτι της παράνομης στάθμευσης- όσο το δυνατόν καλύτερη αστυνόμευση, στο πλαίσιο των προσπαθειών για βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.



Η άναρχη στάθμευση των δίκυκλων, άλλωστε, δεν αποτελεί «βραχνά» μόνο για την Κέρκυρα, καθώς είναι πρόβλημα των περισσότερων -αν όχι όλων- των πόλεων στην ελληνική επικράτεια. Για τον λόγο αυτό, εξάλλου, αναμένεται το προσεχές διάστημα
ειδική νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για τη δημιουργία και τη λειτουργία χώρων στάθμευσης δίκυκλων οχημάτων.

Επί της ουσίας, οι αλλαγές αυτές στην «καρδιά» της πόλης της Κέρκυρας, σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης ταξί (πιάτσες) σε Σαρόκο και Κανόνι, είναι δυνατό ν' αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα στον στενό αστικό ιστό, αρκεί βέβαια, να υπάρχει αφενός διαρκής -τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα- ενημέρωση, αφετέρου απαραίτητη αστυνόμευση για την τήρηση της νομιμότητας.