Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου στα «Παραπολιτικά»: Προ των πυλών οι Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης

Παραπολιτικά
05 Ιανουαρίου 2020 / 10:03

Εφ ΄όλης της ύλης μίλησε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και την δημοσιογράφο Χρύσα Σαραντοπούλου.

«Στόχος μας είναι ο Δήμος, να λειτουργεί με άλλες ταχύτητες να αναπτύξουμε υποδομές και υπηρεσίες ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης του πολίτη, να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά προβλήματα της καθημερινότητας. Μέσα στο 2020 θα λειτουργήσει σύστημα τηλεφωνικής και ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης του δημότη, για να καταθέσει αιτήσεις-προτάσεις τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου. Ο πολίτης θα εξυπηρετείται χωρίς να έρχεται στο Δήμο. Το βάρος μας έχει πέσει στην καθημερινότητα». Πέραν της όμως της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων δήλωσε πως θα εγκαινιάσει την  "Ώρα του  Δημότη", μιας διαδικασίας που οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν δημόσια ερωτήματα στο δήμαρχο και στους αρμόδιους αντιδημάρχους.

Από τη συνέντευξη δεν θα μπορούσε να λείπει το θέμα των σκουπιδιών, με τη Δήμαρχο να τονίζει ότι ήδη έχει γίνει το πρώτο ουσιαστικό βήμα με τη μεταφορά των απορριμμάτων, μέχρι να λειτουργήσει το εργοστάσιο διαχείρισής τους.

Τα Διαπόντια Νησιά

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Μερόπη Υδραίου υπογράμμισε τη σοβαρότητα με την οποία χρειάζεται να τα αντιμετωπίσει η κεντρική εξουσία, λόγω και της γεωπολιτικής τους σημασίας. Μίλησε για "διπλή νησιωτικότητα" των κατοίκων και τόνισε πως είναι στόχος της είναι, να σπάσει αυτόν τον αποκλεισμό, ασκώντας πιέσεις στην  κεντρική εξουσία για δωρεάν μετακίνηση των κατοίκων προς και από την Κέρκυρα.