Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλ. Αυλωνίτης: Αναίσχυντη ενέργεια οι απολύσεις στον ΟΤΕ

ΟΤΕ
02 Ιανουαρίου 2020 / 18:40

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίσκεψη στους εργαζόμενους του ΟΤΕ Κέρκυρας, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης με αφορμή την απεργία που έχουν προκηρύξει από την 21η Δεκεμβρίου.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα αυτονόητα, ενώ χαρακτήρισε την απόφαση της διοίκησης για τις έξι απολύσεις την Παραμονή Πρωτοχρονιάς «αναίσχυντη ενέργεια».

Παράλληλα, κάλεσε την Κυβέρνηση να παρέμβει και να διορθώσει τις απολύσεις εργαζομένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Αλέκου Αυλωνίτη:

«Οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ συνεχίζουν τον πολυήμερο και δίκαιο απεργιακό τους αγώνα, διεκδικώντας στην ουσία τα αυτονόητα. Διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει και να προστατεύει το σύνολο των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ από το αβέβαιο εργασιακό μέλλον και  από τις άδικες ομαδικές απολύσεις, ενώ παράλληλα μάχονται για την αξιοπρεπή βελτίωση των μισθών τους.
Όμως η Διοίκηση του ΟΤΕ, λίγο πριν την εκπνοή του 2019,  σε μια πραγματικά αναίσχυντη ενέργεια και για πρώτη φορά στην ιστορία, προέβη σε ομαδικές απολύσεις έξι εργαζομένων. Πραγματικά η παραμονή της Πρωτοχρονιάς 2020 ήταν μια μαύρη μέρα για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ.
Η πραγματική και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη της χώρας δεν εδράζεται σε πετσοκομμένους μισθούς, σε ομαδικές απολύσεις  και ισοπεδωτικές τακτικές, αλλά έχει ως γνώμονα τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των εργαζομένων και της ίδιας της κοινωνίας. 

Θα είμαι δίπλα στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ και καλώ την κυβέρνηση να παρέμβει και να διορθώσει, έστω και την τελευταία στιγμή, τις άδικες απολύσεις των εργαζομένων και να συμβάλλει στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.»