Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρουχισμός για τους κρατούμενους στις Φυλακές από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας

Φυλακές Κέρκυρας
01 Ιανουαρίου 2020 / 13:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις Φυλακές Κέρκυρας επισκέφθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης και ο Ταμίας του Δικηγορικού Σπύρος Γκόγκος,

οι οποίοι παρέδωσαν ρουχισμό και τηλεκάρτες για τους κρατούμενους, που προσέφεραν 12 Δικηγόροι Κέρκυρας από το Ταμείο του Συλλόγου.



Ο Γιώργος Καλούδης ανέφερε:  «Αμέσως μετά είχαμε μακρά φιλική και δημιουργική συζήτηση με τον Διευθυντή των Φυλακών κ. Βασίλη Θώμο, τον Αρχιφύλακα κ. Βασίλη Μπάκα και τον Πρόεδρο του Σωματείου της Φρουράς κ. Σπύρο Φαιτά, και συμφωνήσαμε κατ΄αρχήν για την αναγκαιότητα της εξεύρεσης οικοπέδου για νέες φυλακές και άμεσα θέματα εκσυγχρονισμού του σωφρονιστικού συστήματος στη Κέρκυρα (ένας γιατρός, 1 κοινωνικός λειτουργός ανά 100 κρατούμενους, πρόνοια για απασχόληση και ψυχολογική στήριξη των αποφυλακιζόμενων κλπ), ώστε οι κρατούμενοι αποφυλακιζόμενοι να εντάσσονται ομαλά στη κοινωνία και όχι να τους βρίσκουν άπορους, άνεργους και απόκληρους οι μαφιούλες και να τους επαναστρατολογούν για να ξαναδιαπράττουν αδικήματα και να ξαναφυλακίζονται! Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!».