Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διεθνείς διακρίσεις σπουδαστών του Ωδείου Κέρκυρας για το 2019

Ωδείο Κέρκυρας
31 Δεκεμβρίου 2019 / 12:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δυο σπουδαστές του Ωδείου Κερκύρας έλαβαν σημαντικές διεθνείς διακρίσεις το 2019.

Ο 15χρονος κιθαρίστας και ήδη αριστούχος πτυχιούχος του Ωδείου Κερκύρας, Δημήτρης Γισδάκης (τάξη Γιάννη Γισδάκη), απέσπασε το τρίτο βραβείο  στον διαγωνισμό του 28°υ Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας στο Μπρνο της Τσεχίας στην κατηγορία για νέους έως 18 ετών. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν διαγωνιζόμενοι από 17 χώρες.
Η 17χρονη σπουδάστρια της Σχολής Ανωτέρων θεωρητικών, Νίκη Μποζίκη (τάξη Αναστάσιου Καζιάνη και από φέτος του Σπύρου Δεληγιαννόπουλου) απέσπασε δυο διεθνείς διακρίσεις. Το έργο της "The Rise of Telesilla"  τιμήθηκε στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών, AEDE (ASSOCIATION EUROPEENΝE DES ENSEIGNANTS) ενώ το τραγούδι της "You're not alone" έλαβε το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό του European School Radio. Στις 22 Δεκεμβρίου, στη συναυλία του Ωδείου Κερκύρας, η Νίκη Μποζίκη παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση το έργο της Ave Maria για συμφωνική ορχήστρα και χορωδία.
Η Διεύθυνση του Ωδείου Κέρκυρας τονίζει: «Οι δυο διακρίσεις μας γεμίζουν ελπίδα, αποδεικνύοντας ότι η μουσική στην Κέρκυρα έχει, όχι μόνο πλούσια ιστορία, αλλά το κυριότερο, ένα λαμπρό μέλλον».