Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μανιταρόφιλοι & Σύλλογος San Giacomo έδωσαν... άλλο χρώμα στο «Παραμύθι των Χριστουγέννων» (photos)

Σύλλογος Μανιταρόφιλων Κέρκυρας
29 Δεκεμβρίου 2019 / 11:21

Ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Κέρκυρας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος San Giacomo, εκτός από διάφορα εδέσματα, προσέφεραν και διάφορα μηνύματα με τις πράξεις τους στην Πλατεία Δημαρχείου την Κυριακή το πρωί

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Κέρκυρας παρά το γεγονός ότι λειτουργεί ως ομάδα τα τέσσερα τελευταία χρόνια και είναι γνωστός για την γιορτή του Μανιταριού στις Σινιές, ως σύλλογος έχει ένα χρόνο ζωής και πρώτη φορά συμμετέχει σε εκδήλωση της πόλης.



Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Κέρκυρας, Γιάννης Χυτήρης, δήλωσε στο enimerosi.com:

«Σήμερα προσφέρουμε μανιταρόσουπα με 26 είδη άγριων μανιταριών, γλυκίσματα για τα παιδιά, μανιταρόπιτα και διάφορα ποτά όπως ρακόμελο και κανελλάδα. Στόχος του συλλόγου δεν είναι να δούμε το μανιτάρι ως έδεσμα, αλλά μέσω της σωστής ενημέρωσης να καταπολεμήσουμε την προκατάληψη που υπάρχει για το μανιτάρι».



Λίγα μέτρα πιο δίπλα, βρίσκονταν ο Πολιτιστικός  Σύλλογος San Giacomo, που προσέφερε ζεστό κρασί, αυτή τη φορά με τις καιρικές να συνθήκες να είναι ευνοϊκές, αφού η εκδήλωση αυτή είχε προγραμματιστεί για τις 22 Δεκεμβρίου αλλά αναβλήθηκε λόγω βροχής.



Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι το γεγονός πως και στους δύο συλλόγους υπήρχαν κουτιά οικονομικής συνεισφοράς. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος San Giacomo είχε τοποθετήσει κουτί οικονομικής ενίσχυσης για τους διαμένοντες στο Γηροκομείο Κέρκυρας, ενώ ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Κέρκυρας για τους συντοπίτες μας που επλήγησαν από τη πυρκαγιά στο Μαντούκι.



Παράλληλα, στο χώρο του συλλόγου Μανιταρόφιλων Κέρκυρας λειτουργούσε και Zero Waste περιοχή, με τρεις διαφορετικούς κάδους. Ο Θοδωρής Βώρος που είχε αναλάβει τον zero waste  χαρακτήρα της εκδήλωσης δήλωσε:



«Δεν αφήνουμε τίποτα πίσω κάνουμε διαλογή στη πηγή για να μην πάει τίποτα στο Τεμπλόνι. Επιθυμία μας είναι όλες οι εκδηλώσεις να μην παράγουν ρύπους αλλά και να γνωρίσουν οι πολίτες την διαλογή στη πηγή. Στόχος μας είναι να παρακινήσουμε το Δήμο ώστε να δοθούν κίνητρα στους πολίτες με αποτέλεσμα να αυξηθεί η συμμετοχή στη διαλογή στην πηγή και να εξοικονομηθούν πόροι για την επόμενη γενιά».