Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε φουλ ρυθμούς οι εργασίες μετατροπής του Σκορπιού σε υπερπολυτελές θέρετρο

Σκορπιός
28 Δεκεμβρίου 2019 / 15:20

Σύμφωνα με το επενδυτικό σχέδιο, στα υπάρχοντα κτίσματα θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης ή επέκτασης και επιπλέον θα χτιστούν το main complex με 7 vip σουίτες και 12 επαύλεις από μηδενική βάση. Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει πισίνες, τεχνητή λίμνη, spa, αίθουσα προβολών, καθιστικά, αθλητικές εγκαταστάσεις, δεξαμενές ομβρίων υδάτων και παιδότοπους

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (ΛΕΥΚΑΔΑ).  Σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί ο επίγειος παράδεισος του Ιονίου, ο Σκορπιός που θα μεταμορφωθεί σε τουριστικό θέρετρο για τους πλούσιους και διάσημους του πλανήτη.

Από το 1963 που ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε τον Σκορπιό, το νησί ζει την πρώτη θεαματική αλλαγή όπως σχεδιάστηκε από την οικογένεια Ριμπολόβλεφ. Από το λιμάνι, μέχρι την πλευρά που θα χτιστεί το βασικό κτιριακό συγκρότημα (main complex) και τα στενά δρομάκια, τα έργα είναι σε πλήρη εξέλιξη ώστε ο επίγειος παράδεισος που λάτρεψε ο δαιμόνιος Έλληνας κροίσος, ο τόπος που έζησε το φλογερό πάθος του με την Μαρία Κάλλας και παντρεύτηκε τη Τζάκυ Κένεντι, να περάσει στη νέα εποχή.



Το πρώτο «λίφτινγκ» στην σύγχρονη ιστορία του Σκορπιού

Μετά την έγκριση του επενδυτικού σχεδίου και την παρέλευση του διαστήματος που θα μπορούσαν να υποβληθούν ενστάσεις, άναψε το πράσινο φως ώστε βαριά μηχανήματα και συνεργεία να αναλάβουν το πρώτο «λίφτινγκ» στην σύγχρονη ιστορία του νησιού .

«Το σπουδαίο βήμα έγινε το 2019 με το κατασκευαστικό έργο του Σκορπιού. Τον Ιούλιο υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για το ΕΣΧΑΣΕ (Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης) για τις επενδύσεις σε όλα τα τμήματα και εγκαταστάσεις του συγκροτήματος που πρόκειται να κατασκευαστούν τα επόμενα χρόνια» δηλώνει ο εκπρόσωπος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ Σεργκέι Τσερνίτσιν προσθέτοντας: «Αυτό πραγματοποιήθηκε με την επαγγελματική υποστήριξη της δικηγορικής εταιρείας Κορίνα Φασουλή Γραφανάκη και συνεργάτες.  

Η προσωπική συμβολή της κ. Γραφανάκη, δικηγόρου της ιδιοκτήτριας εταιρίας του νησιού «ΜΥΚΗΝΑΙ ΑΕ», είναι τεράστια και είμαστε ευγνώμονες για την οργανωμένη και προσανατολισμένη δουλειά της σε πολύ σημαντικές προθεσμίες».

Να συμπληρώσουμε συγκεκριμένα στοιχεία. Το Προεδρικό Διάταγμα που εγκρίνει το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) με την ονομασία «Κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP Exclusive Club» στη νήσο Σκορπιός δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την 6η Ιουνίου 2019 (ΦΕΚ Δ’ 302).

Με τη δημοσίευση το ΕΣΧΑΣΕ και οι επιμέρους όροι τέθηκαν σε ισχύ κανονικά, και οι εκ του νόμου προθεσμίες για τυχόν προσβολή αυτών παρήλθαν χωρίς να λάβει χώρα κάποια σχετική ενέργεια. Τη διαχείριση και νομική υποστήριξη όλων των ζητημάτων του φακέλου του ΕΣΧΑΣΕ, από την υποβολή του στην Γενική Γραμματεία Στρατηγικών Επενδύσεων και την κοινοποίησή του στους αρμόδιους γνωμοδοτικούς φορείς μέχρι και την έκδοση του τελικού Προεδρικού Διατάγματος, ανέλαβε επιτυχώς για λογαριασμό της ιδιοκτήτριας τη Νήσου, «ΜΥΚΗΝΑΙ ΑΕ», η δικηγορική εταιρεία «Κορίνα Φασούλη-Γραφανάκη & Συνεργάτες».

Σίδερα και μπετόν στις νέες κατασκευές

Προς το παρόν έχουν ξεκινήσει έργα υποδομών ώστε να γίνει η προετοιμασία κατασκευής των νέων κτιρίων και επισκευής αυτών που υπάρχουν ήδη στο Σκορπιό. «Το τρέχον έτος άρχισαν οι εργασίες για την ανάπτυξη της υποδομής. Οι δρόμοι πρέπει να ενισχυθούν, τα σημεία εκσκαφής πρέπει να είναι καλά διαρρυθμισμένα, η υλικοτεχνική υποστήριξη των υλικών πρέπει να οργανωθεί» λέει ο κ. Τσερνίτσιν.



Σε φουλ ρυθμούς οι εργασίας στο νησί του Σκορπιού

Παράλληλα το «δεξί χέρι» του Ρώσου μεγιστάνα ξεκαθαρίζει ότι ο νέος Σκορπιός θα χαρακτηρίζεται από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας «Το σημαντικό σημείο είναι η πρόθεσή μας να χρησιμοποιήσουμε σύγχρονες τεχνολογίες για τα διάφορα μέρη του έργου. Πρώτα απ ‘όλα, μιλάμε για τα νέα ενεργειακά συστήματα. Τώρα είναι η εποχή που εμφανίζονται πολλές καινούργιες τεχνολογίες, σχεδόν κάθε μήνα. Θα θέλαμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ευέλικτοι και έτοιμοι να εφαρμόσουμε τις μελλοντικές ιδέες που βοηθούν στη φύση του έργου.



Σε καθημερινή βάση ο Σκορπιός γεμίζει με εργάτες

Χαιρόμαστε πολύ που βλέπουμε ότι ήδη το πρότζεκτ έχει μεγάλη επίδραση στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού στην περιοχή της Λευκάδας. Ανυπομονούμε να δούμε αυτή την τάση να συνεχιστεί προς όφελος όλων».

Και οι δρόμοι στο Σκορπιό θα γίνουν σαν καινούριοι

Σύμφωνα με το επενδυτικό σχέδιο, στα υπάρχοντα κτίσματα θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης ή επέκτασης και επιπλέον θα χτιστούν το main complex με 7 vip σουίτες και 12 επαύλεις από μηδενική βάση. Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει πισίνες, τεχνητή λίμνη, spa, αίθουσα προβολών, καθιστικά, αθλητικές εγκαταστάσεις, δεξαμενές ομβρίων υδάτων και παιδότοπους.





Όλα τα κτίσματα μαζί θα διαθέτουν 48 κλίνες. Στόχος είναι το πολυτελές resort που θα κατασκευαστεί να χρησιμοποιηθεί αρχικά για την οικογένεια του “Ribo”και τους φίλους της αλλά σε βάθος χρόνου να διατίθεται για ενοικίαση σε κροίσους από όλον τον κόσμο. Το τίμημα θα αγγίζει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ιλιγγιώδες ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ την εβδομάδα.



Επίσης γίνονται έργα αντιστήριξης των υφιστάμενων δρόμων.






πηγή:  Lefkadapress.gr