Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κερκύρας Νεκτάριος: «Ν΄ αποδεχτούμε την αγάπη του Θεού»

Μητροπολίτης
28 Δεκεμβρίου 2019 / 09:47

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Σκριπερού λειτούργησε το πρωί της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων

ΣΚΡΙΠΕΡΟ (ΚΕΡΚΥΡΑ).  Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Σκριπερού λειτούργησε το πρωί της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριος.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι ο πρωτομάρτυρας Στέφανος έπεσε στην μανία εκείνων που δεν ήθελαν να ακούσουν ότι ο Θεός είναι Εκείνος που δίνει νόημα στην ζωή του κόσμου και του ανήκουμε όλοι.

Επέλεξαν να είναι οι εξουσιαστές των ανθρώπων και απέρριψαν την αλήθεια της πίστης. Το αίμα του αγίου όμως βοά ενώπιον του θρόνου του Θεού και μας καλεί να ακολουθήσουμε την πίστη του, ώστε να μην συνεχίσουμε να ζούμε στο σκοτάδι της αγνωσίας, της αθεΐας, της παραπλάνησης. Ο πρωτομάρτυς Στέφανος μιμήθηκε το μαρτύριο και την στάση του πρωτομάρτυρος του κόσμου τούτου που είναι ο ίδιος ο Χριστός και όπως ο Κύριός μας στον σταυρό, έτσι κι εκείνος συγχώρησε αυτούς που τους θανάτωναν. 



Αφορμώμενος από το ευαγγέλιο της ημέρας για τους κακούς γεωργούς και τον αμπελώνα ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο αμπελώνας ως γεώργιο του Θεού υπάρχει και στις ημέρες μας. Είναι ο εσωτερικός άνθρωπος. Ο Θεός μας καλεί να αγιαζόμαστε, να εργαζόμαστε καρδιακά στην σχέση μαζί Του. Όταν όμως αυτονομούμεθα, όταν νομίζουμε ότι τα πάντα είναι στο δικό μας θέλημα, ότι εμείς μπορούμε μόνοι μας να ρυθμίσουμε την ζωή μας, όταν διώχνουμε τον Θεό από την πορεία μας, τότε παρεκκλίνουμε από την ουσία των πραγμάτων. Όταν αρνούμαστε τον λόγο του Θεού «υιέ μου, δος μοι σην καρδίαν», τότε φεύγουμε από την αλήθεια και παύουμε να είμαστε ο περιούσιος λαός του Θεού.

Χρειαζόμαστε την πίστη και την ομολογία του αγίου Στεφάνου στους καιρούς μας. Ταυτόχρονα, χρειάζεται να αποδεχτούμε την αγάπη του Θεού, να πάψουμε να κλεινόμαστε στον εαυτό μας, να μην αφήνουμε τον Θεό έξω από την πόρτα της καρδιάς μας, ώστε να μπορούμε να γινόμαστε μαθητές των αγίων και της αληθείας.