Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απογοητευμένοι πολίτες στη βόρεια Κέρκυρα έφτιαξαν μόνοι τους το δρόμο!

Βόρεια Κέρκυρα
18 Δεκεμβρίου 2019 / 09:59
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ. Με παγιωμένη την πεποίθηση ότι κανείς, ποτέ, δεν πρόκειται να φτιάξει το δρόμο που τους συνδέει με την Κασσιόπη, οι κάτοικοι του οικισμού Σάντα, αποφάσισαν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Πέντε οικογένειες από την περιοχή συνεργάστηκαν για να επισκευάσουν τα δύο χιλιόμετρα του δρόμου μεταξύ Κασσιόπης και Σάντας. Η είδηση προέρχεται από αναγνώστη του enimerosi.com, κάτοικο της περιοχής, σύμφωνα με τον οποίο, ο δρόμος ήταν τόσο κατεστραμμένος που μόνον όχημα 4x4 μπορούσε να τον περάσει. 
 
Οι κάτοικοι της περιοχής, τρεις οικογένειες Ελλήνων και δύο οικογένειες Βρετανών αποφάσισαν να επιδιορθώσουν μόνοι τους τον δρόμο, ο οποίος δεν είχε επισκευαστεί για πολλά χρόνια. Πρόκειται για την κύρια γραμμή σύνδεσης μεταξύ του χωριού και της εμπορικής περιοχής της Κασσιόπης, και έτσι ήταν απαραίτητο για τους κατοίκους να αποκατασταθεί.
Τελικά αποφάσισαν να βάλουν από την τσέπη τους για ένα μηχάνημα καθαρισμού, φορτία με πέτρες και μια μπουλντόζα και είχαν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. 

Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται εκατοντάδες δρόμοι του δημοτικού και αγροτικού δικτύου στην Κέρκυρα, ακόμα και εντός οικισμών, οι οποίοι δεν έχουν επισκευαστεί από τότε που ασφαλτοστρώθηκαν για πρώτη φορά. Η εικόνα αυτή είναι μέρος μόνο του μεγαλύτερου "παζλ" αφού ακόμα και οι κεντρικές αρτηρίες του επαρχιακού οδικού δικτύου, θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.