Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα είπαν με τη δημοτική αρχή στο Νότο οι αγρότες της Ο.Α.Σ.Κ.

Αγρότες
14 Δεκεμβρίου 2019 / 18:26

ΛΕΥΚΙΜΜΗ (ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ). Σε αγωνιστική κινητοποίηση προχώρησαν οι αγρότες στη Νότια Κέρκυρα, την περασμένη Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, έπειτα από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας (Ο.Α.Σ.Κ.), στο Δημαρχείο Νότιας Κέρκυρας.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Ο.Α.Σ.Κ.:

«Στη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο της νότιας Κέρκυρας αναδείχτηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες της Κέρκυρας από την πολιτική Ε.Ε.-κυβέρνησης-μεγάλου κεφαλαίου με κύριο την  τιμή του ελαιολάδου που έχει κατρακυλήσει πολύ κάτω απ το κόστος παραγωγής.

Ταυτόχρονα επισημάνθηκαν και άλλα προβλήματα όπως ο κανονισμός του ΕΛΓΑ που πρέπει να αλλάξει ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% άμεσα και δίκαια, μακρυά απο κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής, αλλά και τα ζητήματα που αφορούσαν την δακοκτονία, άρδευση, αγροτική οδοποιία.

Απο τους μικρομεσαίους αγρότες επισημάνθηκε ότι σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ) και με βάση τις αποφάσεις της Πανελλαδικής σύσκεψης που θα γίνει την Κυριακή 15/12 στην Νίκαια και θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία απο την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας θα σχεδιάσουν την αγωνιστική δράση για το επόμενο διάστημα ξεπερνώντας τα εμπόδια που βάζει η κυβέρνηση μαζί με τα τοπικά της στηρίγματα (Περιφέρεια, Δήμοι) καλλιεργώντας ψεύτικες προσδοκίες αλλά και τα άλλα αστικά κόμματα που διαχρονικά εφάρμοσαν και στηρίζουν την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ που ξεκληρίζει της μικρομεσαία αγροτιά ενισχύοντας μια χούφτα μεγαλοαγροτών και μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Επίσης μπροστά στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδιας που θα γίνει τον Γενάρη θα οργανωθούν και νέες περιοδείες, συσκέψεις για ενημέρωση των μικρομεσαίων αγροτών αναδεικνύοντας τη σημασία της οργανωμένης πάλης, μέσα απο δυνατούς αγροτικούς συλλόγους και δυνατή Ομοσπονδία, η οποία μπορεί να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζει η κυβέρνηση παίρνοντας την σκυτάλη από την προηγούμενη. Μόνο η οργανωμένη πάλη όπως έχει δείξει η ζωή μπορεί να φέρει κατακτήσεις όπως το αφορολόγητο που κατακτήθηκε μετά από 40 μέρες σκληρών κινητοποιήσεων.

Ταυτόχρονα με τους αγώνες μας να κτίσουμε την κοινή δράση με τους εργατοϋπάλληλους, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τους νέους των σπουδών, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη νέα επίθεση της κυβέρνησης η οποία και αυτή, όπως και της προηγούμενης κυβέρνησης, συνοδεύεται από αυταρχισμό και καταστολή, διεκδικώντας αυτό που επιβάλλουν σήμερα οι σύγχρονες ανάγκες για εμάς και τα παιδιά μας».