Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Aπήδαλος Nαυς φωτίστηκε δοκιμαστικά

Κόμβος
12 Δεκεμβρίου 2019 / 11:22
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έτσι θα είναι φωτισμένη τις νύχτες η Απήδαλος Ναυς, το γλυπτό που κοσμεί πλέον τον κόμβο νέου λιμένα στην είσοδο της πόλης.

Το έμβλημα που δώρισαν στην Κέρκυρα τα Ομηρικά Έπη, είναι το σύμβολο της ναυτικής δεξιοτεχνίας των Φαιάκων. Το γλυπτό που τοποθετήθηκε πρόσφατα στο κέντρο του κόμβου, υπήρχε ήδη μέσα στο Λιμάνι, προς τη μεριά του ΟΛΚΕ. Πρόκειται για μια μεταλλική κατασκευή, δημιουργία της Ελβετίδας Κλειούς Brenner και του Κώστα Πανάρετου.
Πριν λίγες μέρες έγινε η πρώτη δοκιμαστική λειτουργία του φωτισμού. Στόχος ήταν να αναδεικνύεται το «μίνιμαλ» γλυπτό, χωρίς ωστόσο τα φώτα να τυφλώνουν ή να εμποδίζουν τους οδηγούς που κινούνται περιμετρικά του κόμβου.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.