Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τους Αλβανούς ομολόγους του

Ελλάδα-Αλβανία
16 Ιουλίου 2016 / 21:03

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεργασία της ΠΙΝ με τις γειτονικές Περιφέρειες της Αλβανίας για το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας Ελλάδας - Αλβανίας

Πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα η 9η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα – Αλβανία, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κυβερνήσεων και των περιφερειών από τις δύο χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με αντικείμενο την εξέταση της πορείας και ολοκλήρωσης του προγράμματος για την περίοδο 2007-2013.
 
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου,  συνάντηση στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Περιφερειάρχες Armand Hilaj (Αργυρόκαστρο), Fatli Adilaj (Μπεράτι), Sadrit Danaj (Αυλώνα) καθώς και η Γενική Δ/ντρια Στρατηγικής και Προγραμματισμού του Υπουργείου Εσωτερικών της Αλβανίας Zhanina Dapi.
 
Οι Περιφερειάρχες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες κάθε περιφέρειας και τη δυνατότητα κάλυψής τους με διμερείς συνεργασίες, ενώ συζήτησαν και για τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την υλοποίηση των  προγραμμάτων της περιόδου 2007-2013 ώστε να εξεταστεί η από κοινού εξεύρεση λύσης.

Αποφασίστηκε δε, η επιτευχθείσα αναβάθμιση των σχέσεων των Περιφερειών των δύο χωρών να σημάνει και την έναρξη στενότερης συνεργασίας για την υλοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων προτάσεων στη νέα προγραμματική περίοδο.

Οι Περιφερειάρχες των δύο χωρών, τέλος, συζήτησαν και για τις αλλαγές που βρίσκονται υπό συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές δομές στις δύο χώρες και τις απόψεις που έχουν καταθέσει επ’ αυτών οι Ενώσεις Περιφερειών Ελλάδας και Αλβανίας.