Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χρυσός ο Ματζουρογιάννης στην Τιφλίδα

15 Ιουλίου 2016 / 20:07

Έγραψε ιστορία στην Τιφλίδα, ο Παναγιώτης Ματζουρογιάννης πέτυχε 7,60 μ. στο τελευταίο του άλμα στον τελικό του μήκους και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο!

Ο νεαρός κερκυραίος άλτης του Κερκυραϊκού, έδειξε ότι έχει ψυχή, πήγε στην πρωτεύουσα της Γεωργίας να νικήσει στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων και τα κατάφερε, τιμώντας τη χώρα και το νησί μας. Ο σχεδιασμός με τον προπονητή του Παύλο Σκορδίλη πήγε περίφημα, ο στόχος του μεταλλίου έγινε πραγματικότητα, αλλά ζει και το όνειρο του Χρυσού Ευρωπαίου άλτη.   Χίλια μπράβο στον Παναγιώτη και τον Παύλο, που θα ταξιδέψουν από τη Γεωργία στην Πολωνία για να πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων/νεανίδων που θα ξεκινήσει 19 Ιουλίου.   
 
Μετά τον Οδυσσέα Μουζενίδη ήταν η σειρά του Παναγιώτη Μαντζουρογιάννη να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο αθλητής του Παύλου Σκορδίλη κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με άλμα στα 7,60 μ., το οποίο σημείωσε στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια. Ο αθλητής μέχρι εκείνο το σημείο ήταν στη δεύτερη θέση με καλύτερη προσπάθεια στα 7,42 μέτρα. 
 
Ο Μαντζουρογιάνννης ξεκίνησε νωθρά τον αγώνα με άλμα στα 7,25 μ., συνέχισε στα 7,37 μ., τα 7,42 μ. και 7,37 μ και στο έκτο άλμα βρήκε τη δύναμη να κυνηγήσει το άλμα του χρυσού μεταλλίου.
 
Ο νεαρός πλέον κάνει σχέδια για  το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων εκεί όπου θα κυνηγήσει την επόμενη διάκριση. Δεύτερος με 7,54 μ. ήταν ο Γάλλος Ενζό Χόντεμπαρ και τρίτος ο Ρουμάνος Μπίγκνταν Σιτοιάνου (7,31 μ.).