Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μικρή παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Υπουργείο Οικονομικών
15 Ιουλίου 2016 / 15:02

ΑΘΗΝΑ. Τριήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στα φυσικά πρόσωπα και μέχρι τις 25 Ιουλίου για τις επιχειρήσεις, έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν υποβληθεί συνολικά 5.865.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων, από το σύνολο των 6.000.000 που αναμένεται να υποβληθούν. Για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων, υπάρχει ακόμα σημαντικός αριθμός δηλώσεων που δεν έχουν υποβληθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Καραγιώργη Σερβίας, «εκτιμώντας τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των φορέων των Λογιστών της χώρας, το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να προχωρήσει σε ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων».

«Η διαδικασία υποβολής, από την αρχή της μέχρι και σήμερα, κύλησε ομαλά, χωρίς να παρουσιαστεί σχεδόν κανένα τεχνικό πρόβλημα στο Taxis, το οποίο παρέμεινε ανοιχτό για τουλάχιστον τρεις μήνες, όπως είχε δηλώσει από την αρχή το Υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, την Πέμπτη 14.7.2016 υποβλήθηκαν 164.000 φορολογικές δηλώσεις, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τη φετινή χρονιά» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, η οποία και καταλήγει ως εξής: «οι νέες και οριστικά καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων είναι για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, η Δευτέρα 18.7.2016 ώστε να έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν και οι φορολογικές δηλώσεις που απομένουν, για τις φορολογικές δηλώσεις νομικών προσώπων, η Δευτέρα 25.7.2016».