Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι για τη Γενική Συνέλευσή τους & την σαββατιάτικη κινητοποίηση

Ξενοδοχοϋπάλληλοι
28 Nov 2019 / 12:12

Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, με την οποία γίνεται έκκληση για συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση στις 10 το πρωί της 29ης Νοεμβρίου, αλλά και στην κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό, το Σάββατο, στην Ανουντσιάτα

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τους εργαζομένους του ξενοδοχειακού κλάδου, διεξάγεται την Παρασκευή, 29 Νοέμβρη, στις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, η τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, με θέματα:

1) Ασφαλιστικό

2) Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

3) Συνθήκες εργασίας και εξελίξεις στον κλάδο

Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας αναφέρονται τα εξής:

«Μετά την ψήφιση του αναπτυξιακού Νόμου, ο οποίος δίνει γη και ύδωρ στους εργοδότες, υπονομεύει τις κλαδικές συμβάσεις, την οργάνωση των συνδικάτων και το δικαίωμα στην απεργία, έρχεται και νέα αντι-ασφαλιστική επίθεση από την Κυβέρνηση.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση η εργατική τάξη πρέπει να αντιδράσει, να οργανώσει αποτελεσματικά την αντίστασή της και να αντεπιτεθεί.

Η Γενική Συνέλευση πρέπει να αποτελέσει βήμα αγωνιστικής ανάτασης των εργαζομένων στον τουρισμό της Κέρκυρας, γι' αυτό καλούμε τους συναδέλφους να λάβουν μαζικά μέρος σε αυτήν.

Επίσης, τους καλούμε με την ίδια μαζικότητα να δώσουν το παρών στην κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό, το Σάββατο, 30 Νοέμβρη, στις 10 το πρωί στην Ανουντσιάτα».