Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μόνον πέντε ή έξι παραστάσεις στο Παλαιό Φρούριο

ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας
14 Ιουλίου 2016 / 22:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ελάχιστες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν τελικά στο Παλαιό Φρούριο, μετά την απόφαση του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και των Τ. Υ. του Δήμου να αναστείλουν τη λειτουργία του υπαίθριου θεάτρου του Μον-Ρεπό, λόγω παλαιότητας και πλημμελούς συντήρησης της ξύλινης κατασκευής του.

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας Στέφανος Κυπριώτης είχε τις τελευταίες ημέρες συχνές επαφές τόσο με την Προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Τ. Ρηγάκου, όσο και με το Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο, σε αναζήτηση λύσης στη φιλοξενία των 35 περίπου προγραμματισμένων καλοκαιρινών παραστάσεων.

Τα αντικειμενικά εμπόδια αποδείχθηκαν τελικώς ανυπέρβλητα. Το προσωπικό που απαιτείται για την υποστήριξη αυτών των παραστάσεων δεν υπάρχει στην αρχαιολογική υπηρεσία, οι υποδομές είναι ανεπαρκείς και οι προθεσμίες λήψης έγκρισης από το Κ.Α.Σ. ασφυκτικές.

Παράλληλα την Πέμπτη ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της επετείου των 300 χρόνων από την πολιορκία του 1716 και είναι προφανές πως είναι και αυτός ένας παράγοντας που θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν, ούτως ώστε να μην συμπίπτουν οι παραστάσεις με τις επετειακές εκδηλώσεις. Όπως δήλωσε ο Στ. Κυπριώτης την Πέμπτη το βράδυ στο Corfu Tv, τελικά θα γίνουν μόνο πέντε ή έξι μεγάλες παραστάσεις και μάλιστα κάποιες από αυτές θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβρη. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Σταμάτης Κραουνάκης με το one man show του, που είχε προγραμματιστεί για τις 3 Αυγούστου, «μετακινείται» ένα μήνα αργότερα, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση το Κ.Α.Σ. θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει γνωμοδοτήσει θετικά για κάθε μια από αυτές ξεχωριστά και έτσι η οριστική αναγγελία θα γίνεται λίγες ημέρες πρίν την παράσταση.