Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η έναρξη της τρίτης κατασκηνωτικής περιόδου της Ι.Μ.Κέρκυρας

Μητρόπολη
14 Ιουλίου 2016 / 17:23

Το πρωί της Πέμπτης 14 Ιουλίου 2016 ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος τέλεσε τον Αγιασμό για τη τρίτη κατασκηνωτική περίοδο της Ι.Μ. Κερκύρας, στην Κασσιώπη,

στην οποία συμμετέχουν αγόρια  που τελείωσαν την Β’,Γ’, Δ’ και Ε’ Δημοτικού,   με επικεφαλής τον Ιεροδιάκονο π. Γεώργιο Μπογδάνο και τη Διακόνισσα Κωνσταντίνα Βλάχου.
Οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως λειτουργούν εδώ και περίπου 40 χρόνια κάθε καλοκαίρι στην Κασσιώπη, ενώ τις πλαισιώνουν κληρικοί και λαϊκοί εθελοντές, νέοι άνθρωποι με διάθεση να συμβάλουν στην κοινωνικοποίηση αλλά και στη γνωριμία των παιδιών που συμμετέχουν με τη ζωή της Εκκλησίας.
 
Αφιερωμένη στα 300 από την πολιορκία

Το φετινό θέμα της κατασκήνωσης είναι “Φωνή Ουρανού” και αναφέρεται στο πρόσωπο του Αγίου Σπυρίδωνος, με αφορμή τη συμπλήρωση 300 ετών από το θαύμα του Αγίου και την απαλλαγής της νήσου από τους Οθωμανούς το 1716.
Ο κ. Νεκτάριος στο λόγο του προς τα παιδιά τόνισε ότι ο Θεός μιλά στους ανθρώπους μέσω των Αγίων του, οι οποίοι και αποτελούν τους πραγματικούς φίλους Του. «Ο Θεός έχει δώσει στον κάθε άνθρωπο διάφορα χαρίσματα. Από την άλλη μεριά ο άνθρωπος μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χαρίσματα αυτά, βοηθώντας τους συνανθρώπους του, όπως ακριβώς οι Άγιοί μας».