Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας σε Αυλωνίτη: «Θα μας κρίνει ο κόσμος...»

Στεφανος Γκίκας
24 Nov 2019 / 08:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Πολιτική αστειότητα» χαρακτηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας τις συναντήσεις του Αλέκου Αυλωνίτη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με υπουργούς της κυβέρνησης.

Ο βουλευτής της ΝΔ, θεωρεί προκλητικό, ενώ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάνει τίποτα επι 4,5 χρόνια, τώρα να επιδιώκει «σαν να μην τρέχει τίποτα» να λύσει τα προβλήματα του τόπου. Το σχόλιο έρχεται από την προσωπική του σελίδα στο FB και σε απάντηση επίσης διαδικτυακού σχολίου του Αλέκου Αυλωνίτη.
«Τον Αλέκο τον εκτιμώ και τιμώ την πολιτική του διαδρομή.
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί εστράφη εναντίον μου και έγραψε όλη αυτή την έκθεση ιδεών, δίκην μαθήματος. Ούτε τον προσέβαλα, ούτε είπα κάτι αρνητικό γι αυτόν. Ούτε φυσικά τον εμπόδισα - δεν θα μπορούσα άλλωστε - να δει τον οποιοδήποτε Υπουργό της κυβέρνησής μας. Είπα μόνον ότι «δεν συνηθίζεται...». Άλλος ο ρόλος του κυβερνητικού Βουλευτή και άλλος του Βουλευτή της Αντιπολίτευσης. Αν ο φίλος Αλέκος επιθυμεί την «εξίσωση», τότε με χαρά θα δεχτούμε την θετική του ψήφο στις ψηφοφορίες στην Βουλή. Αλλά φεύ....
Τέλος πάντων, ας κάνει ότι αυτός κρίνει, δεν με αφορά.
Απλά θεωρώ μάλλον προκλητικό - για να μην το χαρακτηρίσω αντιστοίχως «πολιτική αστειότητα» - μετά από 4.5 χρόνια που το κόμμα του είχε την κυβερνητική ευθύνη, και στην Περιφέρεια και στον Δήμο, και έφερε την Κέρκυρα στην κακή κατάσταση που όλοι γνωρίζουμε - σαν να μην τρέχει τίποτε - να ζητά επιμόνως να δει τους Υπουργούς, να βγάζει ωραίες φωτογραφίες και να αναγράφει σε δισέλιδα δελτία τύπου όλα τα προβλήματα που αντικειμενικά, το κόμμα του, όλα αυτά τα χρόνια απέτυχε να λύσει!
Τώρα, για το πως πολιτεύομαι εγώ και αν πηγαίνω με θεσμικά στελέχη στους Υπουργούς για να προωθούμε ζητήματα που μας καίνε κλπ, είναι δικό μου ζήτημα. Θα μας κρίνει ο λαός όταν θα έλθει η ώρα...
Άλλωστε αυτό ακριβώς κάνουν όλοι οι συνάδελφοι Βουλευτές της πλειοψηφίας που εκλέγονται στην Περιφέρεια.
Ψυχραιμία λοιπόν...»