Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαχητικά αεροσκάφη «έσκισαν» τον κερκυραϊκό ουρανό!

Μαχητικά
20 Nov 2019 / 13:20

Για ποιον λόγο πέταξαν, τόσο χαμηλά, δύο μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την πόλη της Κέρκυρας...

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Μεγάλη έκπληξη, έως και ανησυχία, προκάλεσε ο εκκωφαντικός θόρυβος των δύο μαχητικών αεροσκαφών, που «έσκισαν» τον κερκυραϊκό ουρανό, σήμερα, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, γύρω στις 15:00...

Τα δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος, πάνω από την πόλη της Κέρκυρας δημιουργώντας έντονα συναισθήματα στους Κερκυραίους. Συναισθήματα, των οποίων το εύρος κυμάνθηκε από το δέος και τον ενθουσιασμό που προκαλεί η θέα ενός μαχητικού αεροσκάφους σε τόσο χαμηλό ύψος, μέχρι την ανησυχία και τον φόβο, που δημιουργούν τα -σχεδόν αντανακλαστικά- ερωτηματικά του τύπου «τι δουλειά έχουν, μέρα μέσημερι, εν καιρώ ειρήνης, πάνω από την Κέρκυρα, όχι ένα, αλλά δύο, μαχητικά αεροσκάφη;»

Η απάντηση τελικώς είναι απλή, καθώς τα δύο μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποιούσαν άσκηση, της οποίας το σενάριο προέβλεπε προσβολή του διεθνούς αερολιμένα της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας».

Είναι, εξάλλου, συνηθισμένη στρατιωτική πρακτική η εκτέλεση τέτοιου είδους ασκήσεων, καθώς τέτοια χρονική περίοδο (τέλος Νοέμβρη) δεν υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση σε αεροδρόμια, όπως αυτό της Κέρκυρας, άρα κατ' επέκταση ευνοούνται ασκήσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Λάθος συναγερμός, λοιπόν, για όλους όσοι -και δεν ήταν λίγοι...- ανησύχησαν από την (όχι και ιδιαίτερα... διακριτική) παρουσία των δύο μαχητικών αεροσκαφών στον μουντό, σήμερα, κερκυραϊκό ουρανό...