Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλιατσάτος: Δεν τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου η κ. Κράτσα

Επέτειος Πολυτεχνείου
16 Nov 2019 / 11:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αιχμηρά σχολιάζει ο πρώην περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, την φετινή απουσία τιμητικής εκδήλωσης, για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σε ανάρτησή του υπενθυμίζει ότι «στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της ΠΕ Κέρκυρας τοποθετήθηκε το 2018 με πρωτοβουλία της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ η προτομή που φιλοτέχνησε δωρεάν ο Γ. Μέγκουλας, με σκοπό την απόδοση τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, τους νεκρούς του και στα μηνύματα που εξέπεμψε και εκπέμπει για την ελληνική κοινωνία , την δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία. Πέρυσι, στις 17-11-2018, στον χώρο αυτό ελαβε χώρα και η πρώτη εκδήλωση τιμής στην μνήμη του "Πολυτεχνείου" από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων».

Επικρίνοντας την απουσία τελετής εκ μέρους της Περιφέρειας φέτος, ο Θ. Γαλιατσάτος αναφέρει «η επέτειος φαινομενικά ξεχάστηκε από την περιφερειακή αρχή Κράτσα.
Δεν είναι όμως μόνο "ξεχασιάρηδες".
Σε ερώτηση δημοσιογράφου απάντησαν:" δεν είναι επίσημα θεσμοθετημένη εκδήλωση, δεν έχουμε υποχρέωση"! Σχόλιο δικό μας: Πάλι καλά που η ΠΙΝ/Κράτσα δεν μας είπαν ότι το "Πολυτεχνείο" δεν υπήρξε...»