Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναντήσεις της Ένωσης Πυροσβεστών με Υδραίου & Ανδριώτη

Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων
15 Nov 2019 / 10:12

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συναντήσεις με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, Μελίτα Ανδριώτη και την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, πραγματοποίησε, την περασμένη Δευτέρα (11/11), η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας κατόπιν αιτήματος της

Αναλυτικότερα, έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Αλέξανδρο Λάτσα, τον Αντιπρόεδρο Σπύρο Αγγουράκη και τον Γενικό Γραμματέα, Γιάννη Λέϊσο με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, Μελίτα Ανδριώτη και την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας:

«Στη συνάντηση με την κα. Αντιπεριφερειάρχη υπήρξε διαλογική συζήτηση, τέθηκαν και απαντήθηκαν εκατέρωθεν διάφορα ερωτήματα και προβληματισμοί, αναφορικά με τις εξελίξεις επί του θέματος της μετεγκατάστασης του 1ου Πυρ. Σταθμού, όπου εν κατακλείδι ενημερωθήκαμε πως:

Η προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας με το Αρχηγείο του Π.Σ. έχει υπογραφεί.

Υπάρχει χρηματοδότηση και τα χρήματα έχουν δεσμευτεί, από πλευράς Περιφέρειας.

Ετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης και το συντομότερο δυνατό θα δημοπρατηθεί το έργο για να αναλάβει εργολάβος.

Στην συνάντηση με την κα. Αντιπεριφερειάρχη παρευρέθη και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού, Νεολαίας & Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κος Αρμενιάκος Ιωάννης.

Στη συνάντηση στο Μαράσλειο Μέγαρο μας υποδέχτηκε η Δήμαρχος κα Υδραίου, προκειμένου να την ενημερώσουμε, για τις τελευταίες εξελίξεις, επειδή με την μετεγκατάσταση μας στο κτίριο της Ιουλίας Ανδρεάδη, το κτίριο στην Ζαφειροπούλου και Μαρασλή, κατά πάσα πιθανότητα, θα περάσει στον Δήμο για να στεγαστούν εκεί Υπηρεσίες του.

Από την πλευρά μας ενημερώσαμε την Δήμαρχο, πως με την μετεγκατάσταση μας στο κτίριο της Ιουλίας Ανδρεάδη θα αντιμετωπίσουμε ένα σοβαρότατο πρόβλημα, το οποίο δεν είναι άλλο, παρά η έξοδος και κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων μας από το εν λόγω κτίριο, στην ανωτέρω προαναφερθείσα οδό.

Από την κα. Δήμαρχο ζητήσαμε όπως εισηγηθεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο την δημιουργία Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) κυκλοφορίας οχημάτων άμεσης επέμβασης, τουλάχιστον μέχρι την πλατεία Σαν Ρόκκο και μέχρι την Πλατυτέρα.
Επίσης συζητήσαμε την προοπτική δημιουργίας εναλλακτικής εξόδου των Πυροσβεστικών οχημάτων από το κτίριο της Ιουλίας Ανδρεάδη.

Η κα Δήμαρχος μας ανέφερε πως υπάρχει στα σχέδια της η αποσυμφόρηση της πόλης, συζητά με τεχνικούς και άλλους φορείς για το οξύ θέμα του κυκλοφοριακού και συμφωνεί με τις προτάσεις μας.

Στην συνάντηση παρευρέθη και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Καλόγερος Νικόλαος, όπου μας δήλωσε σύμφωνος στις προτάσεις μας και αρωγός στην επίλυση των προβλημάτων, αρμοδιότητας του, που ταλανίζουν την Υπηρεσία μας.

Από πλευράς μας δηλώνουμε την ικανοποίηση μας για το θετικό κλίμα των συζητήσεων και την θετική εξέλιξη επί του φλέγοντος θέματος της μετεγκατάστασης του Σταθμού μας, παραμένουμε σε συνεχή επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς και θα παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις όποιες εξελίξεις άπτονται των ζητημάτων που μας απασχολούν».