Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρατημένα στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης τα δεματοποιημένα απορρίμματα (video)

ΧΥΤΑ Λευκίμμης
09 Nov 2019 / 10:47

ΛΕΥΚΙΜΜΗ (ΚΕΡΚΥΡΑ). Θλιβερές εικόνες του ΧΥΤΑ Νότου ήρθαν και πάλι στο φως των κοινωνικών δικτύων, μετά από βίντεο που τράβηξε πρόσφατα κάτοικος της περιοχής.

Τα δέματα των απορριμμάτων παραμένουν στην εγκατάσταση του ΧΥΤΑ, μισοσχισμένα, ενώ ο λάκος με νερό που υπήρχε ανέκαθεν, έχει γεμίσει με τοξικά στραγγίδια. Είναι τα απομεινάρια μιας εποχής, που η εικόνα του νησιού αμαυρώθηκε από την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, βίαια επεισόδια και κοινωνική αναταραχή. Τα δέματα, μετά από έναν χρόνο, παραμένουν εκεί εγκαταλελειμμένα, παρά τις επίμονες εκκλήσεις των κατοίκων και του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας, Κώστα Λέσση, για να απομακρυνθούν. Το ανακοινωθέν της νέας κυβέρνησης για μεταφορά απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Κοζάνης, δεν έχει διευκρινίσει τι προβλέπεται να απογίνει με τα δέματα που μεταφέρθηκαν εκεί  από τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, συνοδεία ΜΑΤ, το καλοκαίρι του 2018.  
Μάλιστα ο Δήμαρχος Κώστας Λέσσης στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας, με κυρίαρχο θέμα την ενημέρωση για την κρίσιμη σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ανέφερε ότι αυτό που διευκρίνισε ο ίδιος στη συνάντηση, ήταν ότι θα πρέπει πρώτα να φύγουν τα δέματα.


Βίντεο: FB Γρηγόρης Βέργης