Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτική Προστασία και τις Νέες Τεχνολογίες στην Κέρκυρα

Safe Greece
04 Nov 2019 / 08:05
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. H πρωτοβουλία SafeGreece σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο για την

Πολιτική Προστασία και τις Νέες Τεχνολογίες, υπό τον τίτλο SafeCorfu 2019. To Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 06 - 09 Νοεμβρίου στην πόλη της Κέρκυρας και συνδιοργανώνεται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και το Επιμελητήριο Κέρκυρας.
Μετά από πέντε επιτυχή Συνέδρια που έχουν πραγματοποιηθεί από το 2014 σε μια σειρά από πόλεις της Ελλάδας, (Ρόδος –  «SafeRhodes 2014», Χανιά – «SafeChania 2015», Αλεξανδρούπολη - «SafeEvros 2016», Αθήνα – «SafeAthens 2017» και Κοζάνη – «SafeKozani 2018») τη σκυτάλη παίρνει η πρωτεύουσα των Ιονίων Νήσων.
Επιδίωξη των Συνεδρίων «SafeGreece» είναι η συνάντηση, γνωριμία, ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων, εμπειριών και ιδεών μεταξύ των Φορέων που εμπλέκονται στην αλυσίδα της Πολιτικής Προστασίας:
• της επιστημονικής και ερευνητικής Κοινότητας (Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Ινστιτούτα),
• των αρμόδιων επιχειρησιακών και επιτελικών, πολιτειακών Φορέων Πολιτικής Προστασίας
• των σχετικών Εθελοντικών Οργανώσεων,
• των Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και
• εκπροσώπων των νέων τεχνολογιών
με κοινό σκοπό την επιμόρφωση και ενημέρωση για τις πλέον σύγχρονες ανακοινώσεις σχετικά με τεχνολογίες πρόληψης και αντιμετώπισης μεγάλων συμβάντων, γεωφυσικών, κλιματικών, ανθρωπογενών ή τεχνολογικών κινδύνων, αλλά για μια σειρά ζητήματα που αφορούν στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.
Λεπτομέρειες για το συνέδριο παρέχονται στην ιστοσελίδα https://safecorfu.gr, το οποίο βρίσκεται υπό συνεχή επικαιροποίηση, ενώ επιγραμματικά στοιχεία για το Συνέδριο θα βρείτε στην επισυναπτόμενη πρόσκληση.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.