Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θήλασαν -και φέτος- δημόσια τα μωρά τους... (photos)

Θηλασμός
03 Nov 2019 / 12:00

Περισσότερες από 80 μητέρες έδωσαν το «παρών» στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό, στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, ενισχύοντας με τη στάση τους την άποψη ότι ο θηλασμός είναι αναφαίρετο δικαίωμα για ένα παιδί και μια μητέρα

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Παρά το ότι οι καιρικές συνθήκες δεν αποδείχθηκαν ιδανικές, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ν' αλλάξει και τόπος διεξαγωγής της δράσης, εντούτοις και φέτος ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός κρίνεται επιτυχημένος σε ότι αφορά τα αποτελέσματά του επί κερκυραϊκού εδάφους.

Κι αυτό διότι περισσότερες από 80 μητέρες έδωσαν το «παρών» ενισχύοντας με τη στάση τους την άποψη ότι ο θηλασμός είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα για ένα παιδί και μια μητέρα και όχι μια πράξη, για την οποία θα πρέπει κάποιος να ντρέπεται.



Η φετινή δράση, έβδομη στη σειρά για την Κέρκυρα, έγινε στο πλαίσιο των 10 χρόνων διεξαγωγής του Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού σε πανελλαδικό επίπεδο (σ.σ. συμμετέχουν πάνω από 50 πόλεις σε όλη τη χώρα). Κι ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο να γίνει στην Πλατεία Δημαρχείου, η δυνατή βροχόπτωση... οδήγησε την εθελοντική αυτή δράση στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

Σ‌ημειώνεται ότι η εν λόγω εκδήλωση διοργανώνεται από τη εθελοντική ομάδα υποστήριξης μητρικού θηλασμού και μητρότητας.