Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου: Τέλη του 2020 τελειώνουν οι εργατικές κατοικίες Αγ. Ιωάννη

Μαράσλειο
01 Nov 2019 / 14:52

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο με θέμα την επιτάχυνση των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου των εργατικών κατοικιών στον Άγιο Ιωάννη.

Στη σύσκεψη,  που έγινε υπό την προεδρία της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου, πήραν  μέρος  εκπρόσωποι υπηρεσιών του ΟΑΕΔ,  ο Πρόεδρος και ο Τεχνικός Διευθυντής  της ΔΕΥΑΚ, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Νίκος Καλόγερος και  εκπρόσωπος  της αναδόχου εταιρείας  που έχει αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου. Η κ. Υδραίου υποσχέθηκε ότι θα εξαντλήσει  κάθε δυνατότητα, προκειμένου να τελειώσει αυτή η περιπέτεια,  που ταλαιπωρεί για πολλά χρόνια τους δικαιούχους των εργατικών  κατοικιών  και το αργότερο μέχρι το φθινόπωρο του 2020 να τους παραδοθούν  «Όπως έχουμε δεσμευθεί είναι ένα θέμα που θα το παρακολουθούμε στενά, μέχρι και την τελική υλοποίησή του, μέχρι και την τελική παράδοση των κατοικιών προς χρήση. Κεντρικό ζήτημα είναι η ολοκλήρωση του αποχετευτικού» είπε η κ. Υδραίου. 
 
Από την πλευρά του Δήμου έγιναν προτάσεις προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του  έργου της κατασκευής καταθλιπτικού αγωγού αποχέτευσης, που θα συνδέσει το συγκρότημα των  εργατικών κατοικιών  με τον βιολογικό του “Σκάφωνα”. Η ΔΕΥΑΚ προχωράει στην προμελέτη για το έργο αυτό που θα παραδώσει στον ΟΑΕΔ.  Παράλληλα η στεγανή δεξαμενή αποβλήτων, που αποτελεί  τμήμα της ενδιάμεσης λύσης θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς  και εν συνεχεία θα ξεκινήσει η δεύτερη.

Σε περίπτωση που υπάρχουν  φθορές  σε κάποια σπίτια,  θα καταγράφουν από τους δικαιούχους και θα αποκατασταθούν  από τον εργολάβο.  Πριν την παράδοση θα υπογραφεί πρωτόκολλο  παραλαβής μεταξύ του ΟΑΕΔ και του κάθε δικαιούχου.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στο τέλος της επόμενης χρονιάς οι δικαιούχοι θα παραλάβουν τα σπίτια τους.