Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας: Κούπα με σκούπα!

Σκάκι
31 Οκτωβρίου 2019 / 11:03

Η ομάδα Παίδων-Κορασίδων του Σ.Π.Ζ.Κέρκυρας πρωταθλήτρια με 3 στα 3

ΑΡΤΑ. Με εμφατικό τρόπο απέδειξε την συντριπτική ανωτερότητα της η ομάδα Παίδων-Κορασίδων του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας, το Σαββατοκύριακο στην Άρτα,  όπου ο τοπικός σύλλογος Πύρρος Άρτας διοργάνωσε το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων Ηπείρου-Ιονίων Νήσων.

Η ομάδα μας έκανε 3 νίκες σε ισάριθμες συναντήσεις και μάλιστα με εντυπωσιακά σκορ. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε 16 συνολικά παρτίδες που παίχτηκαν χάσαμε μόνο σε 1! Έτσι η ομάδα του νησιού μας προκρίνεται για τον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα γίνει 28 Νοεμβρίου- 1 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Φιλίππειον στην Θεσσαλονίκη, όπου θα αντιμετωπίσει τις καλύτερες ομάδες από όλη την Ελλάδα. Οι αγώνες ξεκίνησαν το Σάββατο στις εγκαταστάσεις του 8ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας και πήραν μέρος ομάδες του Πύρρου Άρτας, της Δόξας Λευκάδας και της Σ.Ε. Νικόπολης Πρέβεζας. Οι ομάδες είναι 6μελείς (4 γενικές σκακιέρες για ηλικίες κάτω των 16, 14, 12 και 10 ετών αντίστοιχα και δύο σκακιέρες αποκλειστικά κοριτσιών κάτω των 16 και των 12 ετών). Την ομάδα του Σ.Π.Ζ.Κερκύρας συγκροτούσαν οι Αλέξανδρος Λευθεριώτης, Ιωσήφ Μοσχάτ, Γρηγόρης Στόικος, Ραφαέλ Τζουβέλης, Κατερίνα Γκουτζούκη και Σαββίνα Ανεμογιάννη ( η τελευταία από τους Παξούς).

Οι παρτίδες ήταν αξιολογημένες για ELO της παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας, και κατά συνέπεια διεξήχθησαν με ηλεκτρονικά σκακιστικά χρονόμετρα με χρόνο 90 λεπτά για κάθε παίκτη και προσαύξηση 30 δευτερόλεπτα μετά από κάθε κίνηση, ενώ η καταγραφή των κινήσεων των παρτίδων είναι υποχρεωτική. Την πρώτη αγωνιστική η ομάδα μας αντιμετώπισε την Δόξα Λευκάδας την οποία νίκησε με το απόλυτο σκορ 6-0. Η συνέχεια το απόγευμα ήταν με την Σ.Ε. Νικόπολη Πρέβεζας όπου το σκορ ήταν επίσης ευρύ: 5,5-0,5. Η επόμενη τελευταία αγωνιστική διεξήχθη την Κυριακή, όπου η ομάδα μας αντιμετώπισε τους οικοδεσπότες του Πύρρου Άρτας, τους οποίους νίκησε άνετα με 4-2, κατακτώντας για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια (8η συνεχόμενη) το Πρωτάθλημα της περιοχής μας.